Skip to main content

Pestă porcină la ferma Smithfield din Pădureni. Aproape 54.000 de animale urmează să fie sacrificate

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat în Timiș, la ferma Smithfield din localitatea Voiteni.

În urma examinării probelor provenite de la porcii domestici din exploatația comercială a fost confirmată și identificată boala.

53.764 de animale sunt în fermă, dintre care aproximativ 20.000 sunt purcei. Toate animalele urmează să fie neutralizate.

După confirmarea Pestei Porcine Africane a fost convocată sedința cu toți membrii CLCB, în urma căreia s-a votat emiterea Hotărârii de aprobare a zonelor de protecție și supraveghere din jurul focarului de PPA, a măsurilor de ucidere imediată sub control oficial şi neutralizare prin metode alternative incinerare / îngropare a materialelor de risc și a aprobării Planului de măsuri în cazul confirmării bolii PPA la porcii domestici din exploatația comercială SC SMITHFIELD ROMÂNIA SRL- Ferma Voiteni, județul Timiș”, transmite Prefectura Timiș.

Autorităţile au stabilit un perimetru de protecţie şi unul de supraveghere, în jurul focarului, pe o rază de 3, respectiv 10 kilometri.

Pentru protejarea perimetrului contaminat, în vederea evitării răspândirii virusului Pestei Porcine Africane s-au stabilit cele două zone și anume:

  • o zona de protecție în jurul focarului, de minim 3 km, pe raza localității: VOITEG
  • o zonă de supraveghere în jurul focarului, de minim 10 km, care include și zona de protecție, pe raza localităților: FOLEA, GHILAD, OFSENIȚA, DETA, OPATIȚA, DENTA, ROVINIȚA MARE, BIRDA, SÂNGEORGE, BERECUȚA, MĂNĂSTIRE din județ Timiș
  • Exploatații comerciale suine – ferma BIRDA aparținând SC Smithfield România SRL.

De precizat faptul că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus are însă, impact la nivel social din punct de vedere economic pentru specia suină.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.