Skip to main content

Pescar salvat din apele unui râu, un câine scos dintr-o fântână și boboci de rață sălbatică, eliberați dintr-un canal! Misiunile pompierilor din weekend

Weekend plin pentru pompierii din vestul țării. Au fost solicitați la zeci de intervenții, de la stingerea unor incendii, până la salvarea unei persoane căzute într-un râu, sau eliberarea unui cățel dintr-o fântână.

Pompierii bihoreni au intervenit sâmbătă, pe raza localității Tămășeu, pentru salvarea unui bărbat din Râul Barcău. Aflat la pescuit, acesta a alunecat în râu, într-un loc unde apa era adâncă și curenții puternici. Fiul pescarului a reușit să-l prindă și să-l țină la suprafață, însă din cauza malului abrupt și a curenților din zonă, nu avea posibilitatea de a-l evacua.

Pompierii militari au asigurat victima cu accesoriile specifice și au scos-o, în siguranță, la mal. Bărbatul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Tot sâmbătă, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenția echipajelor specializate pentru salvarea unui câine, dintr-o fântână dezafectată, situată pe un teren de pe raza localității Livada de Bihor, comuna Nojorid.

La locul indicat de apelant a fost mobilizat un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului 1 Oradea. Utilizând scara culisabilă din dotare, unul dintre pompieri a coborât în fântâna adâncă de circa 10 metri și a evacuat, în siguranță, câinele, predându-l teafăr proprietarilor, sosiți între timp la fața locului.

În aceeași zi, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada Calea Aradului din municipiul Oradea, pentru salvarea unor boboci de rață sălbatică, căzuți într-un canal de ape pluviale, prin orificiile de scurgere ale dalelor de beton ce-l acopereau.

Pompierii au îndepărtat o parte din dale, reușind astfel să ajungă la cei opt pui de pasăre și să-i aducă teferi la suprafață.   

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.