Skip to main content

Persoanele fără adăpost, în pericol! Ce măsuri iau autoritățile? 

Adăposturile pentru oamenii străzii, supraaglomerate în această perioadă!

Din cauza gerului în ultimele zile la centrele pentru persoanele fără adăpost s-au prezentat zeci de oameni care au cerut ajutorul. Autoritățile spun că cele două centre din subordinea municipalității timișorene sunt deja pline, iar capacitatea acestora a fost suplimentată deja, chiar și așa reprezentanții Primăriei spun că nu vor refuza nicio persoană care va apela la ei, dar că va fi o problemă dacă numărul celor care e solicită ajutorul va fi unul mare.

În centrul social de urgneță pentru persoanele fără adăpost de pe strada Telegrafului avem cazate 61 de persoane deși capacitatea este de 54. La adăpostul de pe Învățătorului avem 51 de persoane cazate, iar capacitatea sa este de 37 de persoane. Nu a fost refuzată nicio persoană, am suplimentat numărul de locuri cu saltele. Din ce am înțeles încă mai sunt saltele, 12 la număr. Dacă vor veni foarte multe persoane va fi o problemă, sperăm însă să nu fie cazul ținând cont că temperaturile vor crește. Toate persoanele care vin beneficiază de mâncare caldă și de servicii medicale”, spune Robert Kristof, city-managerul Timișoarei

Pe lângă cele două centre din Timișoara mai funcționează încă două ale unor ONG-uri, Fundația 89 și Caritarea, dar și aceste adăposturi sunt pline. Aici însă, sunt cazate persoanele fără adăpost doar pe timp de noapte, dar în această perioadă în care temperaturile au scăzut cu mult sub 0 grade, cei care au solicitat spriinul centrelor au fost cazați și pe timpul zilei.

Prefectul județului a atenționat însă toate autoritățile să fie în alertă și în cazul în care identifică astfel de persoane să sune de urgență la 112.

I-am rugat pe cei care patrulează în zona municipiilor și orașelor să identifice, cu foarte mare responsabilitate și seriozitate, acele persoane fără adăpost pentru a le putea ridica și a le caza în centrele de primire din Timișoara și Lugoj”, spune prefectul județului, Mircea Băcală.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.