Începe mâine școala? Vezi aici ce spun autoritățile  

Gerul a prelungit vacanța elevilor și preșcolarilor din Timiș, iar de miercuri ar trebui să se întoarcă la școală! 

La nivelul județului Timiș, la cererea Inspectoratului Școlar cursurile au fost anulate luni și marți, pentru că în școli era foarte frig. În mai multe unități de învățământ, în special cele din mediul rural, existau probleme cu încălzirea sălilor de clasă. Acum însă problemele s-au rezolvat și elevii se pot întoarce la cursuri. 

Școlile vor fi deschide miercuri. Pentru că spațile nu au fost încă încălzite, în special în zona rurală, la propunerea Inspectoratului Școlar cursurile au fost suspendate luni și marți și vor fi reluate miercuri”, spune prefectul județului Timiș, Mircea Băcălă.

În Timișoara școlile, în cea mai mare parte, erau pregătite să-și primească elevii chiar de luni, însă pentru că la anumite instituții de învățământ au fost înregistrate probleme, s-a decis ca și acestea să rămână închise încă două zile. De mâine însă, elevii se pot întoarce la școală fără probleme. 

Se poate începe şcoala de miercuri. Am verificat cu aparatul Primăriei unităţile de învăţământ şcolar. Acestea primesc agent termic, nu există probleme cu furnizarea agentului termic. Au existat situaţii punctuale în care a îngheţat o ţeavă, însă acestea au fost remediate rapid şi şcoala ar trebui să înceapă miercuri în condiţii bune. Menţiunea ar fi că nici duminică, atunci când s-a luat această decizie, nu au existat probleme la toate unităţie de învăţământ, ci doar la unele au existat probleme punctuale. Trebuia luată această decizie, numai că nu dorim să se creadă că situaţia este una critică şi că au existat probleme în toate unităţile de învăţământ. Ar fi fost greu şi pentru inspectorat să centralizeze unde sunt probleme şi unde să se dea liber, iar mai apoi ar fi existat probleme şi la recuperarea orelor, astfel că s-a luat o decizie unitară pentru tot judeţul Timiş„, a spus Robert Kristof, city-managerul Timișoarei.

 

 

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.