Skip to main content

Începe mâine școala? Vezi aici ce spun autoritățile  

Gerul a prelungit vacanța elevilor și preșcolarilor din Timiș, iar de miercuri ar trebui să se întoarcă la școală! 

La nivelul județului Timiș, la cererea Inspectoratului Școlar cursurile au fost anulate luni și marți, pentru că în școli era foarte frig. În mai multe unități de învățământ, în special cele din mediul rural, existau probleme cu încălzirea sălilor de clasă. Acum însă problemele s-au rezolvat și elevii se pot întoarce la cursuri. 

Școlile vor fi deschide miercuri. Pentru că spațile nu au fost încă încălzite, în special în zona rurală, la propunerea Inspectoratului Școlar cursurile au fost suspendate luni și marți și vor fi reluate miercuri”, spune prefectul județului Timiș, Mircea Băcălă.

În Timișoara școlile, în cea mai mare parte, erau pregătite să-și primească elevii chiar de luni, însă pentru că la anumite instituții de învățământ au fost înregistrate probleme, s-a decis ca și acestea să rămână închise încă două zile. De mâine însă, elevii se pot întoarce la școală fără probleme. 

Se poate începe şcoala de miercuri. Am verificat cu aparatul Primăriei unităţile de învăţământ şcolar. Acestea primesc agent termic, nu există probleme cu furnizarea agentului termic. Au existat situaţii punctuale în care a îngheţat o ţeavă, însă acestea au fost remediate rapid şi şcoala ar trebui să înceapă miercuri în condiţii bune. Menţiunea ar fi că nici duminică, atunci când s-a luat această decizie, nu au existat probleme la toate unităţie de învăţământ, ci doar la unele au existat probleme punctuale. Trebuia luată această decizie, numai că nu dorim să se creadă că situaţia este una critică şi că au existat probleme în toate unităţile de învăţământ. Ar fi fost greu şi pentru inspectorat să centralizeze unde sunt probleme şi unde să se dea liber, iar mai apoi ar fi existat probleme şi la recuperarea orelor, astfel că s-a luat o decizie unitară pentru tot judeţul Timiş„, a spus Robert Kristof, city-managerul Timișoarei.

 

 

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.

Zeci de evenimente dedicate Revoluției, în luna decembrie, la Timișoara! Vezi aici programul

Instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Timișoara, împreună cu asociațiile de revoluționari și cu alți parteneri locali, organizează luna aceasta o serie de evenimente dedicate Revoluției.

Trei zile de evenimente culturale, marca UVT, în weekendul ce marchează închiderea TM2023

Începând de astăzi și până duminică, inclusiv, Timișoara marchează închiderea programului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.