Începe mâine școala? Vezi aici ce spun autoritățile  

Gerul a prelungit vacanța elevilor și preșcolarilor din Timiș, iar de miercuri ar trebui să se întoarcă la școală! 

La nivelul județului Timiș, la cererea Inspectoratului Școlar cursurile au fost anulate luni și marți, pentru că în școli era foarte frig. În mai multe unități de învățământ, în special cele din mediul rural, existau probleme cu încălzirea sălilor de clasă. Acum însă problemele s-au rezolvat și elevii se pot întoarce la cursuri. 

Școlile vor fi deschide miercuri. Pentru că spațile nu au fost încă încălzite, în special în zona rurală, la propunerea Inspectoratului Școlar cursurile au fost suspendate luni și marți și vor fi reluate miercuri”, spune prefectul județului Timiș, Mircea Băcălă.

În Timișoara școlile, în cea mai mare parte, erau pregătite să-și primească elevii chiar de luni, însă pentru că la anumite instituții de învățământ au fost înregistrate probleme, s-a decis ca și acestea să rămână închise încă două zile. De mâine însă, elevii se pot întoarce la școală fără probleme. 

Se poate începe şcoala de miercuri. Am verificat cu aparatul Primăriei unităţile de învăţământ şcolar. Acestea primesc agent termic, nu există probleme cu furnizarea agentului termic. Au existat situaţii punctuale în care a îngheţat o ţeavă, însă acestea au fost remediate rapid şi şcoala ar trebui să înceapă miercuri în condiţii bune. Menţiunea ar fi că nici duminică, atunci când s-a luat această decizie, nu au existat probleme la toate unităţie de învăţământ, ci doar la unele au existat probleme punctuale. Trebuia luată această decizie, numai că nu dorim să se creadă că situaţia este una critică şi că au existat probleme în toate unităţile de învăţământ. Ar fi fost greu şi pentru inspectorat să centralizeze unde sunt probleme şi unde să se dea liber, iar mai apoi ar fi existat probleme şi la recuperarea orelor, astfel că s-a luat o decizie unitară pentru tot judeţul Timiş„, a spus Robert Kristof, city-managerul Timișoarei.

 

 

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Atenţie, şoferi! Se închide strada Mircea Hoinic din Timişoara

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a primit aviz favorabil din partea Comisiei de circulație pentru închiderea traficului rutier pe strada Mircea Hoinic.

FOTO Sute de agenţi economici, la seminarul de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedura Fiscală, organizat de CCIAT

Seminar de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, organizat de CCIAT în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.