Skip to main content

Pericol de explozie! Au fost descoperite 42 de bombe de artilerie, în timpul unor lucrări reţeaua de canalizare

S-a dat alarma, după un apel la 112, prin care pompierii militari pirotehnişti au fost anunţaţi de un real pericol.

S-a întâmplat în judeţul Bihor, la ieşirea din Oradea spre Biharia, unde se efectuează lucrări la reţeaua de canalizare.

CITEŞTE ŞI: Decizie de ultimă oră! Se interzice circulaţia persoanelor şi pe timp de zi şi intervine Armata

Muncitorii au fost cei care, în timpul săpăturilor, au găsit mai multe proiectile.

În momentul în care specialiştii au ajuns la faţa locului, pe lângă cele 10 bombe descoperite de angajaţii firmei de construcţii, au fost descoeprite alte 42.

„La locul indicat de apelant au fost mobilizați pompierii militari pirotehniști din cadrul Detașamentului 2 Oradea, care, după identificarea și ridicarea celor 10 bombe de artilerie, de calibru 82 de milimetri, au procedat la verificarea zonei, descoperind încă 42 de astfel de muniții”, transmite ISU Bihor.

Imediat după finalizarea misiunii, specialiștii pirotehnicieni au fost solicitați să intervină şi în comuna Sânmartin, unde un bărbat a găsit o bombă, în timp ce se plimba pe câmp.

Şi în acest caz, muniția a fost identificată ca fiind o bombă de artilerie, de calibru 82 de milimetri, provenită din timpul celei de-a doua conflagrații mondiale.

CITEŞTE ŞI: Explozie de infectări cu coronavirus! Aproape 200 de cazuri confirmate în ultimele în ultimele 24 de ore

Cele 53 de bombe de artilerie au fost ridicate, transportate și depozitate în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic, în vederea distrugerii ulterioare, prin explozie controlată.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.