Skip to main content

Pentru unii mumă, pentru alții ciumă! Inițiativa Roxanei Iliescu, aruncată la gunoi de administrația Fritz care ulterior a prezentat una similară ca fiind bună

Timișoara se confruntă în continuare cu o lipsă acută a locurilor de parcare, în special în zonele rezidențiale cu blocuri.

În acest context, consilierul local, Roxana Iliescu a venit cu o serie de propuneri privind demolarea unor garaje, pe locul cărora să fie amenajate noi locuri de parcare. A identificat șase zone din oraș, pentru care a adunat toată documentația necesară și a întocmit referate pe care le-a depus la Primărie, pentru ca ulterior să ajungă pe masa consilierilor locali. Acest lucru însă nu s-a întâmplat, iar răspunsul primit de la administrația Fritz a fost că nu este prevăzut buget pentru investițiile respective.

În loc ca Referetale de aprobare intocmite de mine pentru fiecare locație in parte, împreună cu toate documentele atașate (CF-uri, răspunsuri Serviciu Juridic, contracte de inchiriere, AC-uri etc), sa intre in procedura proprie unui Proiect de Hotărâre care să ajungă pe masa consilierilor locali pentru a fi aprobat sau respins, m-am trezit in septembrie 2023 cu un raspuns halucinant din partea lui Mihai Florescu, Director General la investitii si mentenanță din primarie. In cadrul acestui răspuns, directorul invocă in primul rand faptul ca lucrările ce ar urma a fi realizate nu sunt cuprinse in Bugetul pe 2023. Păi de ce ar fi in contextul in care lucrările pot fi realizate de societățile aflate in subordinea primăriei?! Ca fapt divers, marți au inițiat un proiect de hotărâre cu același obiectiv, fără a avea însă votat bugetul pe anul 2024… De unde trag concluzia că pentru unii domn’ director îi mumă, iar pentru mine, ciumă… Ii reamintesc pe această cale că el nu este directorul general al USR-ului, ci director in cadrul primăriei, plătit din bani publici si ar trebui sa aiba aceeași unitate de măsură când e vorba de proiecte pentru acest oraș, indiferent cine le inițiază. Tot in cadrul acestui raspuns, directorul face trimiteri la necesitatea întocmirii unor SF-uri si invocă necesitatea declanșării procedurii de expropriere, fapt ce mă determină sa cred ca ori nu are habar de dispozitiile Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica, ori nu s-a uitat pe documentele depuse de mine nici macar pe diagonală”, spune consilierul local, Roxana Iliescu.

Între timp însă, la câteva luni distanță, pe masa consilierilor locali au apărut proiecte similare, numai că de data aceasta inițiator a fost primarul, iar faptul că nu este prevăzut buget pentru aceste investiții nu a mai contat.

Consilierul local, Roxana Iliescu a depus din nou la Primărie, pentru a doua oară, documentațiile pe care le-a depus cu câteva luni în urmă și care permit demolarea a peste 150 de garaje în 6 zone din oraș si amenajarea de noi locuri de parcare.

Prima dată, administrația Fritz a refuzat efectiv să respecte procedura instituită de lege privind proiectele de hotărâre inițiate de consilierii locali! Este de notorietate faptul că timișorenii au o mare problemă legată de lipsa locurilor de parcare, in centru sau in cartierele orașului, însă această realitate a fost complet ignorată de primarul Fritz. Multă gargară politică, însă, din păcate, singurele proiecte din acest mandat ce au presupus demolarea de garaje si amenajarea de locuri de parcare, au fost doar două: unul pe care l-am deblocat eu, faza a II-a a unui proiect început de fostul primar Robu – parcarea din Pepinierei si proiectul inițiat de mine de la zero, din Clabucet (ciopârțit de administrația Fritz, din peste 80 de noi locuri de parcare amenajandu-se, contrar celor votate in consiliu, doar jumătate)”, transmite Roxana Iliescu.

Cele 6 proiecte de hotărâre ce vizează declararea de interes public a terenului, proprietatea municipiului Timișoara, pe care sunt construite garaje, în vederea demolării acestora sunt:

  • terenul din spatele blocurilor de pe Bld. Gh. Lazăr nr. 36, scara B și C – 20 garaje;
  • terenul din spatele blocurilor de pe Bld. Gh. Lazăr nr. 38- 34 garaje;
  • terenul din spatele blocurilor de pe Str. Intrarea Umbrosă – 32 garaje;
  • terenul din spatele bazei sportive de pe Str. Amforei- 35 garaje;
  • terenul situat pe Aleea Libelulei, în spatele bazinului de înot din zona Dacia- 18 garaje;
  • terenul situat în spatele blocurilor din Bld. Dâmboviței nr 62-11 garaje.

Mă aștept ca măcar de această dată, administrația Fritz să respecte procedurile si legea si inițiativa mea să ajungă pe masa consilierilor locali, in termenul prevăzut de Codul Administrativ… nu de alta dar nu mai suntem demult în fața unei neglijente, ci în fața unui veritabil abuz! Mai puțin și se împlinește un an de zile de când trebuia demarată procedura!”, a mai spus Roxana Iliescu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.