Peisaje de poveste, explorate de pe bicicletă! Invitaţie la pedalat, într-un decor de vis

Iubitorii mersului pe două roţi au toate motivele de bucurie, pentru că în acest final de săptămână vor avea parte de un concurs de excepţie.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș, Clubul Bănățean de Turism (CBT) și Primăria Comunei Nădrag organizează în perioada 18-19 august 2018 a treia ediție e evenimentului Cicloturism în Valea Padeșului, o acțiune de promovare a cicloturismului în județul Timiș și de dezvoltare a turismului în zona localității Nădrag.

Invitaţia este cu atât mai interesantă cu cât aici este primul parc de aventură din județul Timiș.

Acesta se întinde pe o suprafață de 3.000 mp și oferă doritorilor de distracție, şase trasee cu grade diferite de dificultate, patru fiind destinate adulților, iar două,  copiilor.  Vizitatorii sunt supravegheați permanent de un personal desemnat.

În prezent, parcul, în care intrarea este gratuită, este deschis doar duminica, însă pe viitor se doreşte extinderea programului.

Cei interesaţi să participe la concursul de ciclism, sau doar să se bucure de frumuseţile zonei, trebuie să ştie că există locuri de parcare pentru turiști dar şi locuri de cazare și de luat masa.

CITEŞTE ŞI: FOTO: O nouă subcelulă a deponeului de la Ghizela, pentru depozitarea deșeurilor, este gata!

Organizatorii evenimentului de weekendul următor sunt în zonă toată săptămâna, pentru a pune la punct ultimele detalii.

Se curăță vegetația de pe marginea traseului de competiție şi se marchează și delimitează zona traseului pentru siguranța competitorilor.

Sâmbătă, 18 august, vor fi montate corturile și standurile de promovare și amplasate elementele de identificare ale Startului și Sosirii pentru competitori, după ora 8,30 fiind deschise listele de înscriere la fața locului, iar la ora 12,00 se va da Startul competiției.

Cursa, în lungime de 32 de kilometri, cu “Plecare “și “Sosire”din fața Primăriei Nădrag se desfășoră sub formă de circuit, într-o mică parte prin localitate, după care continuă pe traseul identificat și marcat de către Clubul Bănățean de Turism: de pe Valea Padeșului se intră pe Valea Cârlionțului, apoi pe drumul forestier de legătură către Valea Gosta, de unde se revine pe Valea Padeșului.

“Traseul are diferențe de nivel cumulate de 800 m și străbate zone de un pitoresc deosebit. Pe toată această distanță vor fi amenjate două puncte de control și rehidratare. Din punct de vedere al dificultății, reprezentanții CBT din departamentul de cicloturism o caracterizează drept mediu spre ușor. Track-ul traseului și toate detaliile competiției au fost comunicate on-line. La final, câștigătorii competiției primesc diplome și premii din partea organizatorilor, materiale de promovare a turismului în Timiș și o masă”, transmit organizatorii.

CITEŞTE ŞI: Detalii şocante, în cazul copilei care şi-a înjunghiat bunica! Fata ar avea o relaţie cu tatăl său

Un al doilea eveniment organizat de Primăria Comunei Nădrag are loc duminică, 19 august 2018 sub numele Zilele Padeșului Nădrag, când vor avea loc concerte de muzică, iar localnicii și oaspeții lor vor putea să se bucure de sărbătoarea locului.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.