Skip to main content

Parteneriat UVT – AJOFM Timiș pentru implementarea programului online iJobs, adresat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă!

Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu AJOFM Timiș, va implementa în dublă premieră națională programul online de consiliere iJobs, adresat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

iJobs are la bază programul de consiliere JOBS II, metodă care a fost utilizată cu succes în diverse țări, precum SUA, China, Olanda, Suedia, Finlanda, Irlanda, Coreea de Sud, sau Africa de Sud. Derularea programului iJobs este o dublă premieră, fiind pe de o parte, prima oară când se utilizează în România, și pe de altă parte, prima oară când se livrează în format online.

În cadrul acestuia participanții vor învăța strategii de căutare a locurilor de muncă și de gestionare a situațiilor dificile în cadrul procesului de selecție, bune practici în crearea CV-ului și redactarea scrisorii de intenție și vor exersa interviuri. iJobs este alcătuit din cinci sesiuni, a căror completare durează până în două ore.

După parcurgerea fiecărei sesiuni participanții vor primi feedback individualizat din partea echipei de specialiști implicate în proiect. Programul se va derula pe parcursul a două săptămâni, începând din luna mai (2023).

AJOFM Timiș în calitatea de partener se va implica în implementarea programului de consiliere online iJobs, punând la dispoziție expertiza acumulată de-a lungul timpului în furnizarea serviciilor personalizate de stimulare a ocupării, în implementarea de proiecte de consiliere, promovând beneficiile acestui program în rândul șomerilor și persoanelor în căutare de loc de muncă.

Programul face parte din proiectul doctoral al drd. Alexandra Bodnaru, realizat sub coordonarea conf. dr. Andrei Rusu, în cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie de la Universitatea de Vest Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.