Skip to main content

Părinţi sfâşiaţi de durere au decis să salveze alte vieţi, după ce fata lor a intrat în moarte cerebrală

O copilă de numai 16 ani primeşte o nouă şansă la viaţă, după operaţia de transplant, prin care i se va transplata inima unei alte fete.

Victima, o tânără de 18 ani, a fost implicată într-un accident rutier înfiorător şi a intrat în moarte cerebrală, fiind internată la Spitalul judeţean Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Un mort şi doi răniţi, după ce o maşină s-a izbit de un stâlp! Printre victime, şi un copil

Familia ei, deşi îndurerară, a luat decizia de a salva alte vieţi, aşa că a fost de acord cu transplantul de organe.

“Pacienți aflați pe lista de transplant au fost readuși în cursa vieții prin transplant de cord, ficat, rinichi și cornee datorită gestului umanitar al unei familii greu încercate dar care prin decizia lor au înțeles că durerea poate fi transformată într-un nou început, pentru alți semeni.

Este un gest profund umanitar pentru care ne înclinăm cu recunoștință și respect față de familia îndurerată”, declară managerul Spitalul Judeţean Timişoara, Sorin Barac.

Inima va ajunge la o fată de 18 ani, iar operaţia va fi efectuată la Spitalul din Târgu mureş.

Ficatul şi corneea tinerei de 18 ani au fost trimise la Bucureşti, iar rinichii, la Cluj-Napoca.

CITEŞTE ŞI: Bunicuţă surprinsă de incendiu, în propria casă! A ajuns la spital cu arsuri inclusiv pe căile respiratorii

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.