Skip to main content

Părinţi sfâşiaţi de durere au decis să salveze alte vieţi, după ce fata lor a intrat în moarte cerebrală

O copilă de numai 16 ani primeşte o nouă şansă la viaţă, după operaţia de transplant, prin care i se va transplata inima unei alte fete.

Victima, o tânără de 18 ani, a fost implicată într-un accident rutier înfiorător şi a intrat în moarte cerebrală, fiind internată la Spitalul judeţean Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Un mort şi doi răniţi, după ce o maşină s-a izbit de un stâlp! Printre victime, şi un copil

Familia ei, deşi îndurerară, a luat decizia de a salva alte vieţi, aşa că a fost de acord cu transplantul de organe.

“Pacienți aflați pe lista de transplant au fost readuși în cursa vieții prin transplant de cord, ficat, rinichi și cornee datorită gestului umanitar al unei familii greu încercate dar care prin decizia lor au înțeles că durerea poate fi transformată într-un nou început, pentru alți semeni.

Este un gest profund umanitar pentru care ne înclinăm cu recunoștință și respect față de familia îndurerată”, declară managerul Spitalul Judeţean Timişoara, Sorin Barac.

Inima va ajunge la o fată de 18 ani, iar operaţia va fi efectuată la Spitalul din Târgu mureş.

Ficatul şi corneea tinerei de 18 ani au fost trimise la Bucureşti, iar rinichii, la Cluj-Napoca.

CITEŞTE ŞI: Bunicuţă surprinsă de incendiu, în propria casă! A ajuns la spital cu arsuri inclusiv pe căile respiratorii

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.