Skip to main content

Parcul Civic din Timişoara intră din nou în reabilitare! De data aceasta, Primăria va reface lucrările prost făcute de fostul constructor

La mai bine de patru ani de la demararea lucrărilor de modernizare, Parcul Civic din Timişoara ajunge în administrarea SC Horticultura, deşi investiţia nu a fost recepţionată.

Este o soluţie de compromis, la care a recurs Primăria, pentru a remedia problemele grave lăsate în urmă ce firma care a încasat peste şase milioane de lei, în schimbul unor lucrări de mântuială.

Asocierea dintre firmele Elf Road SRL şi D&C Garden Design SRL, care a câştigat contractul pentru reabilitarea parcului, a început lucrările în noiembrie 2019 şi ar fi trebuit să le termine şase luni mai târziu.

CITEŞTE ŞI: Bărbat în stare gravă, după ce flăcări violente i-au cuprins locuinţa! Omul a suferit arsuri pe tot corpul şi la nivelul căilor respiratorii

A finalizat şantierul abia în vara lui 2022, însă Primăria a refuzat recepţia, din cauza deficienţelor, care nu au fost remediate nici până acum.

“Materialul dendrologic uscat și lipsă nu a fost înlocuit și că aleile din interiorul parcului prezintă probleme de planeitate fapt ce favorizează băltirea apei. Mai mult, pentru băncile circulare „SOLE”, constructorul a introdus ancore în pământ în loc de fundații, astfel că acestea pot fi ridicate de la sol, iar în cazul stâlpilor de iluminat, nu a fost respectat proiectul. La fântâna ornamentală, comisia de recepție a constatat că presiunea apei este foarte mică, iar cărămida decorativă este ruptă sau ciobită în multe locuri. Pentru pergole, care prezentau crăpături, constructorul a optat pentru acoperirea cu silicon, astfel că au apărut ondulații, deoarece nu s-au putut șlefui. În plus, culoarea nu respectă nuanța lemnului”, transmite Primăria Timişoara.

Acum, parcul a fost predat către SC Horticultura care, alături de alte societăţi din subordinea Consiliului Local, va remedia problemele.

Costurile vor fi suportate din garanţia de bună execuţie reţinută de la constructor, în valoare de 250.000 de lei.

CITEŞTE ŞI: Padel Center Timișoara organizează la mijlocul lunii februarie, Campionatul Județean de Padel!

De asemenea, Primăria Timişoara a făcut o cerere de plată către lichidator, în contextul în care constructorul este în insolvenţă, în valoare de 2.314.364,71 lei.

Suma reprezintă penalitățile de întârziere.

Pe aceeaşi temă: Lucrări de mântuială, în Parcul Civic din Timişoara! Primăria refuză să recepţioneze investiţia de peste un milion de euro

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.