Skip to main content

Panică printre angajaţii din Primăria Timişoara, după un e-mail în care sunt anunţaţi că mulţi dintre ei vor fi daţi afară! Fritz propune o nouă organigramă

Consilierii locali din Timişoara vor trebui să dezbată, într-o şedinţă viitoare, cea de-a patra organigramă a Primăriei, din care dispar 51 de posturi.

Concomitent cu publicarea pe site-ul instituţiei a proiectului de hotărâre privind această reorganizare, primarul le-a trimis un e-mail tuturor angajaţilor, prin care îi anunţă că unii dintre ei vor fi daţi afară.

Explicaţia este Legea 296, privind reducerea cheltuielilor bugetare, însă edilul nu expune şi criteriile după care se vor face concedierile sau cine este vizat de această restructurare.

CITEŞTE ŞI: FOTO Șofer încarcerat, după ce a intrat cu mașina în parapetul metalic ce delimita partea carosabilă!

Şi, cum nici sindicaliştii nu au primit vreo informaţie despre ceea ce urmează să se întâmple, fiecare angajat din Primărie speră să nu fie el cel dat afară.

“Eu am un mare semn de întrebare. Dacă nu suntem consultati, întrebaţi… asta ridică deja un semn de întrebare. Nu ştim pe ce criterii vor fi daţi afară unii sau alţii. Nimeni nu ştie cine urmează să plece acasă. Toată lumea este stresată. Vă daţi seama că nu este uşor pentru niciunul dintre colegi. Sperăm totuşi că vom fi consultaţi. Vom vedea cum evoluează lucrurile”, a declarat pentru Sursa de Vest, Tiberiu Negrei, liderul Sindicatului Liber al Angajaţilor din Primăria Timişoara.

Cert este că vor fi desfiinţate toate Birourile din Primărie, iar şefii acestor structuri, fie vor fi puşi pe liber, fie vor fi încadraţi pe alte funcţii, în baza unor concursuri.

În total, vor dispărea 51 de posturi dintre care doar 17 ar fi ocupate.

“Măsurile de disciplină economico-financiară cu caracter imperativ obligatoriu, adoptate prin Legea nr. 296 din 26 octombrie 2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, impactează organigrama, statul de funcţii şi regulamentul de organizare şi funcţionare pentru Aparatul de specialitate al primarului municipiului Timişoara, prin:

  • Reducerea numărului de posturi din cadrul cabinetului primarului
  • Reducerea numărului total maxim de posturi corespunzător fiecărei unităţi administrativ-teritoriale cu 10% (800 x 10% = 80, din care 51 de posturi se reduc în cadrul Aparatului de specialitate al primarului)
  • Desfiinţarea funcţiilor de şefi birou, concomitent se desfiinţează şi structurile organizatorice care funcţionează ca birouri.
  • Modificarea normativului minim de personal din cadrul structurilor de tip serviciu, direcţie şi direcţie generală.
  • Diminuarea numărului total al funcţiilor publice de conducere din cadrul autoritii sau instituţiei publice, cu excepţia funcţiilor publice de secretar general al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale şi funcţiei de administrator public, de la maximum 12% la maximum 8% din numărul total al posturilor aprobate”, se arată în referatul proiectului de hotărâre.

Mai exact, vor fi desfiinţate următoarele structuri: Biroul Situaţii de Ugenţă, Biroul Contecios, Biroul Digitalizare, Biroul Achiziţii Publice, Biroul Contabilitate, Biroul Evidenţa Mijloacelor Fixe, Biroul Servicii Suport, Biroul Guvernanţă Corporativă şi Monitorizare Societăţi, Instituţii şi Servicii Publice, Biroul Managemantul documentelor, Biroul Sesizări şi Transparenţă Informaţională, Biroul Relaţii cu Mediul de Afaceri, Biroul Actualizări, Verificări, Furnizare Date, Biroul Proceduri Speciale de Stare Civilă, Biroul Clădiri şi Terenuri, Biroul Administrare Spaţii Utilitare, Servicii Conexe şi contracte garaje, Biroul Urmărire contracte şi eliberare domeniul public, Biroul Avizare PUD/PUZ, Biroul Banca de Date Urbană, Biroul Reabilitare Cartiere Istorice şi Monumente, Biroul Disciplina în Construcţii, Biroul Avize şi Control Mediu, Biroul Administrare Spaţii verzi/recreative, Biroul monitorizare şi gestiune trafic, Biroul magistrale, Biroul Infrastructură, Biroul Mobilitate şi Transport, Biroul Reţele şi Comunicaţii, Biroul Hidrotehnic, Termoficare şi Gaz, Biroul Eficientizare energetică blocuri, Biroul Construcţii Civile şi Biroul Asistare Primar.

“Proiectul de HCL intră astăzi în transparență, va fi votat în decembrie și va intra în vigoare în ianuarie. În perioada imediat următoare, vom avea discuții individuale cu fiecare structură ce presupune reorganizarea pentru ea. Până atunci, vă rog să continuați munca importantă pe care o faceți în cadrul structurilor existente. În ciuda opiniei populare, viața în administrația publică este plină de schimbări – unele dorite, altele impuse. Este datoria noastră să le îmbrățișăm oricum”, se arată în e-mailul pe care l-a trimis primarul Dominic Fritz, angajaţilor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.