OFICIAL! Se ştie cine sunt senatorii şi deputaţii de Timiş 

| Violeta GHIMBOAŞĂ | | 1 Comentariu

Primii senatori şi deputaţi de Timiş au fost anunţaţi, în mod oficial de către Biroul Electoral Judeţean!

După prima etapă de alocare a mandatelor de parlamentari, au fost alocate doar şase mandate, urmând ca, cel mai probabil, pe parcusul zilei de astăzi, să fie alocate și restul mandatelor, în mod oficial.

Astfel, în urma comunicării oficiale a Biroului Electoral Județean, în Timiș, PSD a câștigat trei mandate de deputați, într-o primă rundă de distribuire. Pentru atribuirea acestor mandate au fost utilizate 57.198 de voturi pentru PSD, social-democrații rămânând cu un rest de voturi neutilizate de 17.879. Acestea vor fi utilizate la redistribuire. Astfel, în prima etapă, PSD are trei deputați: Călin Dobra, Alfred Simonis și Adrian Pau. 

PNL are alocate doar două mandate de deputat, în urma primei etape de distribuire, şi anume Marilen Pirtea și Ben-Oni Ardelean. Liberalii au rămas totodată  cu 16.057 de voturi neutilizate. 

USR are un deputat de Timiş, Cătălin Drulă, și un rest de 7.761 voturi neutilizate. 

Deocamdată doar cele șase mandate au fost alocate în mod oficial. În urma redistribuirii se vor aloca și restul de patru. 

Cel mai probabil, vor mai primi un mandat de deputat social democraţii, ceea ce înseamnă că va ajunge în Parlament şi Bianca Gavriliță, dar și liberalii, care îl vor trimite la Bucureşti pe Pavel Popescu. Şi Cornel Sămărtinean din partea PMP sau Marian Cucșa de la ALDE au şanse la fel de mari. Tototată şi UDMR-ul ar putea intra în cărţi la redistribuire și este posibil ca Molnar Zsolt să prindă un loc de deputat în locul unora dintre mandatele neatribuite în prima etapă. 

La Senat, oficial, au fost atribuite două mandate pe Timiș, din totalul de patru. PSD are deja un senator oficial, în persoana lui Eugen Dogariu și un rest de voturi neutilizate de 30.506. PNL are, de asemenea, un senator, în persoana Alinei Gorghiu, și un rest de voturi neutilizate de 8.722.  În urma redistribuirii, cel mai probabil PSD va lua un alt mandat de senator – Adrian Diaconu și USR un alt mandat – Nicu Fălcoi.

Timișul va avea, în final, 10 deputați și patru senatori. 

UPDATE

În urma redistribuirii voturilor, PSD a mai obţinut un mandat de deputat, în persoana Biancăi Gavriliţă şi un mandat de senator care îi revine lui Adrian Diaconu. În Camera Deputaţilor vor mai intra în urma redistribuirii şi liberalul Pavel Popescu, Cornel Sămărtinean din partea PMP, dar şi Marian Cucşa din partea ALDE Timiş. Al doilea mandat de senator îi revine lui Nicu Fălcoi, din partea USR.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

  • Hello there! Would you mind if I share your blog with my myspace group?
    There’s a lot of people that I think would
    really appreciate your content. Please let me know.
    Thank you

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Încă 12 milioane de euro, pentru transportul public din Timişoara! Primăria a câştigat un nou proiect prin PNRR

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat proiectul ”Achiziția de mijloace de transport mai puțin poluante (troleibuze) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul Timișoara”, prin PNRR.

Bebeluşii de la Maternitatea Odobescu, lăsaţi în frig, o noapte întreagă! Societatea anunţă că are cărbune şi gaz, dar problema este alta

Administratorul special al Societăţii de Termoficare a Timişoarei anunţă ce stocuri de materie primă are în acest moment, pentru producerea agentului termic.

Moment plin de emoţie, la Timişoara! Un pompier a ieșit din dispozitivul de defilare și și-a cerut iubita în căsătorie

Ziua Naţională a României va avea de acum, o însemnătate deosebită pentru un cuplu din Timişoara.Este vorba despre Andrei, un pompier de la ISU Banat şi iubita lui, Ana-Maria.

Foto şi Video: Retragere cu torţe, la finalul sărbătorii de 1 Decembrie, de la Timişoara

În urmă cu puţin tim, la Timişoara s-au încheiat manifestările dedicate Zilei Naţionale a României.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.