Oana Pellea, Ana-Maria Brânză și Ioan Stanomir, printre invitații săptămânii în programul „La UVT, Cultura este Capitală!”

Se anunță o săptămână plină de activități culturale la Universitatea de Vest din Timișoara, de la conferințe ale unor personalități impresionante, la tururi ghidate cu specialiști în patrimoniu.

Așadar, marți, 8 noiembrie, începând cu ora 16:00, în Aula Magna, subiectele principale sunt perseverența, visurile mari și excelența, cu dubla campioană mondială și de 7 ori campioană europeană, Ana-Maria Brânză. Conferința va fi moderată de Florin Mihoc și va face parte din seria „Conectați la Viitor”.

Tot marți, 8 noiembrie, ora 18:00, în Aula Magna, va conferenția Oana Pellea. Actrița de film și teatru propune o temă care invită la introspecție: „Întâlniri cu mine însămi”. Evenimentul va fi moderat de criticul literar Mircea Mihăieș.

Joi, 10 noiembrie, începând cu ora 18:00, în A01, politologul Ioan Stanomir propune o dezbatere pe o temă foarte relevantă vremurilor noastre: „Cehov și cealaltă Rusie”. Conferința va fi moderată de Mircea Mihăieș.

Pe lângă conferințe, cei interesați au ocazia de a străbate străzile orașului în tururi ghidate, pentru a-i afla istoria, alături de Brîndușa Havași și Mirela Szitar-Sîrbu. Tururile se vor desfășura joi, ora 14:30, pe traseul Podul Decebal până la Podul de Fier și sâmbătă, ora 11:00, la Bastionul Theresia și tot sâmbătă, ora 14:30, pe traseul Podul Decebal până la Podul de Fier.

Înscrierile se realizează în limita a 25 de locuri disponibile la numărul de telefon 0256.592.911 sau printr-un e-mail cu numele, un număr de telefon de contact și data turului la secretariat.arte@e-uvt.ro. Participarea la tur este gratuită.

În această săptămână, în cadrul programului cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, comunitatea locală, dar și cei care vizitează orașul, au prilejul de a intra în dialog cu trei invitați de seamă: actrița Oana Pellea, olimpica Ana-Maria Brânză și politologul Ioan Stanomir. Aceștia ne vor încânta cu teme efervescente ce invită la reflecție. În același timp, timișorenii au ocazia de a participa la tururi ghidate, prin care se pot bucura de frumusețea ascunsă a orașului nostru. Sperăm ca publicul timișorean să se delecteze cu evenimentele culturale, pline de subtanță, pe care le-am pregătit zilele acestea”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Timişoara citeşte! Proiect inedit al tineretului social democrat pentru a încuraja lectura

Tinerii din Partidul Social Democrat filiala Timişoara a ieşit astăzi din case, pentru o acţiune de suflet, prin care îşi doresc să crească apetitul pentru lectură.

Captură uriaşă de ţigări! Marfă în valoare de 1,5 milioane de euro, descoperită de poliţiştii de Frontieră

Poliţiştii de Frontieră au oprit în trafic, un tir, în cadrul unei acţiuni de rutină, pe linia combaterii contrabandei su produse accizabile.

5 victime, pentru care şi o fetiţă, într-un accident în care au fost implicate o maşină şi un microbuz

Un accident rutier grav, s-a petrecut în urmă cu puţin timp, la ieşirea din Timişoara spre Arad.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.