Skip to main content

Nouă firme și asocieri se bat pe contractul de peste 6 miliarde de lei, pentru realizarea primului lot al autostrăzii Timișoara- Moravița!

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

S-a încheiat perioada de depunere a ofertelor pentru contractul de proiectare și execuție a primului lot al autostrăzii Timișoara – Moravița, adică șoseaua ce leagă Remetea Mare de Jebel!

Până la termenul limită, s-au înscris următoarele nouă firme și asocieri:

1. Asocierea ANTREPRIZA DE CONSTRUCȚII DRUMURI ȘI AUTOSTRĂZI SRL (lider) – DANLIN XXL SRL – GROMA HOLD EOOD – EVROPEISKI PATISHTA AD – FRASINUL SRL (România – Bulgaria)

2. Asocierea DRUM ASFALT SRL (lider) – AUTOMAGISTRAL-PIVDEN SRL (România – Ucraina)

3. Asocierea IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş. (lider) – ROTARY CONSTRUCTII MENTENANTA SA (Turcia – România)

4. KALYON INSAAT SANAYI VE TICARET A.Ş. (Turcia)

5. KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)

6. Asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. (lider) – CBI CONSTRUCTII, TURISM & INVESTITII S.R.L. (Turcia – România)

7. Asocierea MAPA INSAAT VE TICARET A.S. (lider) – GUNAL INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia)

8. Asocierea NUROL CONSTRUCTION SA (lider) – NUROL INSAAT VE TICARET A.S. (România – Turcia)

9. WEBUILD SPA – MILANO (Italia)

Urmează analiza ofertelor și desemnarea unui câștigător. Apoi va fi etapa eventualelor contestații, iar după va fi semnat contractul.

Amintim, autostrada Timișoara-Moravița este împărțită în trei loturi: lotul 1 – Remetea Mare-Jebel, lotul 2 – Jebel-Moravița și lotul 3 care vizează strict punctul de trecere a frontierei.

În toamna anului trecut au fost scoase la licitație primele două loturi, care au o valoare totală de aproape 10 miliarde de lei, fără TVA și ambele sunt finanțate prin Programul Transport.

Primul tronson are o lungime de 35,67 km, o valoare estimată este de 5,65 miliarde de lei (fără TVA), adică 6,7 miliarde de lei, iar perioada contractuală este de 48 de luni, dintre care 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție.

Pe traseu vor fi construite inclusiv un pod peste râul Timiș (1.153 m), un centru de întreținere și coordonare și două parcări de scurtă durată (fiecare va dispune de infrastructura necesară amplasării a minimum 6 stații de încărcare pentru autoturismele electrice).

Conexiunea lotului 1 al autostrăzii Timișoara – Moravița cu alte rute va fi asigurată prin 4 noduri rutiere. Primul nod rutier este la Remetea Mare și va asigura legătura cu A1, al doilea este la Albina și va face legătura cu DJ592, cel de-al treilea nod rutier Timișoara Sud va asigura legătura cu noua Variantă Ocolitoare a municipiului, iar ultimul nod va fi la Pădureni și va face legătura cu DN59.

Pentru construcția celui de-al doilea lot sunt alocate 4,23 miliarde de lei (fără TVA) și o perioadă de execuție de 48 de luni (12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție).

Investiția prevede construcția mai multor structuri și utilități, printre care un pod în lungime de 560 m, peste CF124 (Timișoara – Resița) și peste DN58B, un nod rutier pe DN 58B (Voiteg), un nod rutier la Moravița, două spații de servicii, două parcări de scurtă durată si un Centru de Întreținere și Coordonare

Toate spațiile de servicii și parcările de scurtă durată vor fi dotate cu infrastructura necesară amplasării unor stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice (minimum 6 stații în fiecare locație).

Al treilea lot vizează strict punctul de trecere a frontierei, iar costurile estimate la 400 de milioane de euro, au pus proiectul în stand-by.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.