Skip to main content

Noapte plină pentru Moș Nicolae! Copiii au găsit cadouri în ghetuțele lustruite, dar și bețe! Ce semnificație au nuielușele frumos împodobite?

Noapte plină pentru Moș Nicolae! A trecut pe la toți copiii și le-a umplut ghetele cu cadouri sau nuielușe.

Potrivit tradiției, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, Moș Nicolae aduce copiilor daruri sau dulciuri dacă au fost cuminți. Însă, pe cei obraznici și neascultători îi așteaptă o surpriză neplăcută: în locul cadourilor așteptate, se află o nuielușă. Aceasta are rolul de le aminti micuților ca până la anul, să devină ascultători, iar în locul nuielușei, vor veni din nou darurile.

Povestea nuieluşei lui Moş Nicolae a devenit celebră în toată lumea, dar a plecat tot de la o faptă făcută de Sfântul Nicolae în timpul vieţii. Acesta, pe atunci episcop de Myra, i-a dat o palmă ereticului Arie, care îndrăznise a huli cele bisericeşti. De aici a rămas în tradiţie ca, celor neascultători, Moş Nicolae să nu le aducă daruri în ghetuţe, ci o nuieluşă din ram de măr.

Nuieluşa lui Moş Nicolae are însă şi o parte bună. Dacă este pusă în apă şi înfloreşte până de Crăciun, înseamnă că Sfântul l-a iertat, iar dacă nu, supărarea lui Nicolae este mult prea mare – aşa spune povestea nuieluşei lui Moş Nicolae.

În ultimii ani însă, nuielușele au fost confecționate din diferite materiale și au fost frumos împodobite și colorate. Ele sunt dăruite acum, ca simbol al lui Moș Nicolae.

Cei care nu au apucat să cumpere o nuielușă o mai pot face astăzi, de la comercianții prezenți în diferite zone ale orașului.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.