Skip to main content

Nicolae Robu, la DNA! Ce a declarat după ce a stat de vorbă cu procurorii anticorupţie?

Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, a fost chemat în această dimineaţă, la DNA, unde i-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de suspect într-un dosar privind emiterea unei autorizaţii de construcţii.

Este vorba despre o autorizaţie pentru ridicarea unei clădiri pe strada Muncitorilor din cartierul Fratelia, pentru un duplex cu două locuinţe și două spaţii cu altă destinaţie.

Acesta s-a transformat într-un bloc cu opt apartamente, iar vecinii au sesizat instanţa de judecată şi DNA.

CITEŞTE ŞI: Galerie foto: Stadiul lucrărilor la noua clădire a Liceului Waldorf din Timişoara! Când va fi gata şantierul?

Acum, procurorii anticorupţie anchetează cazul, iar în vizorul lor sunt fostul primar, Nicolae Robu, fost arhitect-şef, Sorin Ciurariu, fostul secretar al Primăriei, Simona Drăgoi, fosta şefă a Serviciului Autorizări, Gabriela Borcsi și un fost consilier de la Urbanism, Lucreția Croitoru.

„Eu semnam zilnic, o mulţime de documente, printre care şi un număr important de autorizaţii de construcţie. Niciodată, în aceşti ani, nu am semnat vreun document care să nu aibă în prealabil, toate semnăturile aparatului de specialitate şi cerute de lege şi de procedurile interne, drept garanţie de legalitate şi de conformitate sub toate aspectele. La cabinetul meu nici măcar nu intra vreun document, dacă nu avea documentele prealabile. Primarul nu poate verifica toate dosarele. Am fost anunţat că am calitatea de suspect în acest dosar.Nu am văzut semnătura, dar presupun că e semnătura mea acolo. Primarul nu poate verifica tot, în primul rând, primarul nu are expertiza pentru toate domeniile de activitate a unei primării Pe de altă parte, presupunând că dispune de această expertiză, nu are timpul fizic pentru asta, doar de aceea există un aparat de specialitate în instituție, să-și facă fiecare treaba, să răspundă fiecare pentru ce face.”, a declarat Nicolae Robu, la ieşirea de la DNA.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Topolovăţu Mare

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Topolovăţu Mare.

Nicolae Robu va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării (P)

Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL pentru Primăria Timișoara, va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării. Robu vrea să readucă orașul la statutul de altădată și va susține dezvoltarea afacerilor pe plan local.

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Peciu Nou

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Peciu Nou.

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral (P)

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea prin lipirea de afișe peste cele ale contracandidaților și a dispus înlăturarea lor, reprezentanții PSDPNL au contestat hotărârea la Biroul Electoral de Circumscripţie Județeană Timiş.

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.