Skip to main content

Nicolae Robu a găsit vinovaţii pentru eşecul de la locale! Toată lumea a greşit, mai puţin el

Mai puţin de 24 de ore i-a luat lui Nicolae Robu să analizeze cauzele care l-au făcut să piardă alegerile pentru funcţia de primar al Timişoarei.

Într-o postare pe facebook, a trecut în revistă principalele greşeli care au condus, în opinia sa, la acest eşec.

Pe primul loc ar fi mazilirea lui Nica de către conducerea naţională a partidului, fapt care a dus la migrarea unor liberali, spre Forţa Dreptei care a intrat în alianţă cu USR-ul condus de pricipalul său contracandidat.

Robu omite să spună că şi cei care au rămas în PNL i-au devenit, cu câteva excepţii, ostili, tocmai pentru că el s-a dezis de Nica. În momentul în care zeci de liberali, chiar şi adversari vechi ai lui Nica, s-au solidarizat cu acesta, Robu a făcut un pas în spate, pe motiv că nu vrea să intre în conflictele interne ale organizaţiei.

A doua cauză pentru eşecul din 9 iunie este, în opinia lui Robu, alăturarea PNL de PSD.

Pare însă că a uitat că este singurul liberal din Timiş, care, deşi nu avea nicio calitate oficială, a mers la braţ cu Ciolacu, Grindeanu şi Simonis, pe şantierul centurii de sud, înainte de începerea campaniei electorale.

Asta în timp ce membrii PNL Timiş acuzau PSD de jocuri murdare, menite să le distrugă organizaţia.

Locul trei pe lista lui Robu îl reprezintă “gafele în comunicare ale unor persoane, membri PNL”.

Nu şi-a inclus aici şi propriile aroganţe, pentru care a fost dur taxat atât de colegii de partid, cât şi de electorat. Una dintre ele este şi episodul din campanie, când a început să vorbească la telefon cu jurnaliştii de la o televiziune naţională, în timpul unei emisiuni în direct, la Europa Nova.

La punctul patru, Robu îl acuză pe Fritz că a folosit lupta cu ţiganii din Timişoara, ca temă de campanie electorală şi că ar fi indus ideea că predecesorul său i-ar fi protejat.

Robu nu explică însă de ce campania sa de demontare a acestor acuzații a fost sortiţă eşecului şi chiar a dat naştere la mai multe speculaţii, atunci când colega lui de partid, Olimpia Oprea, le-a povestit jurnaliştilor că le făcea RMN-uri gratuite membrilor clanului Cârpaci.

Robu fie nu înţelege, fie nu vrea să îşi recunoască nici măcar lui însuşi, că exact această atitudine de superioritate şi autosuficienţa pe care o afişează l-au făcut să piardă alegerile atât în 2020, cât şi în 2024, şi nu lipsa realizărilor sau meschinăriile adversarilor politici.

“𝐒𝐭𝐢𝐦𝐚𝐭̦𝐢 𝟒𝟎.𝟏𝟏𝟔 𝐭𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐫𝐞𝐧𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐦𝐢-𝐚𝐭̦𝐢 𝐝𝐚𝐭 𝐯𝐨𝐭𝐮𝐥 𝐢𝐞𝐫𝐢, 𝟎𝟗.𝟎𝟔.𝟐𝟎𝟐𝟒,

Da, atâția ați fost: 40.116! Și țin să vă mulțumesc din tot sufletul pentru încrederea pe care mi-ați arătat-o ieri.

Faptul că ați fost cu 12.520 mai mulți ca în 2020 pentru mine înseamnă enorm. Cu atât mai mult, cu cât această creștere rezultă în urma unor pierderi de multe mii, probabil peste 10.000 de voturi prin:

1. imaginea creată de disensiunea intervenită în PNL și trecerea în tabăra Fritz a unui nr important de membri PNL și simpatizanți ai lor

2. alăturarea cu PSD, știut dezavuată în Timișoara, de numeroși membri și simpatizanți PNL

3. gafele în comunicare ale unor persoane, membri PNL

4. “măiestria” cu care dl Fritz a știut să inducă ideea că eu aș fi “Robul”clanurilor, iar el luptător contra lor, când de fapt sunt atâtea dovezi pt cine vrea să știe adevărul că cel ce a luptat cu adevărat cu clanurile am fost eu, eu pe tot intervalul 2013 – 2020, dl Fritz fiind, ca și cu multe alte lucruri, doar un profitor în plină campanie”, a scris Robu, pe facebook.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.