Skip to main content

Nica îl amenință cu procese, pe un deputat USR, dacă nu șterge acuzațiile făcute pe facebook

Implicarea Consiliului Județean Timiș în proiectul „Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023” continuă să provoace scandaluri, la nivel local.

Cei mai aprigi contestatari sunt USR-iștii, printre care se numără și deputatul Raoul Trifan.
Acesta a făcut o serie de postări pe facebook, în care îl acuză pe președintele CJT, că urmărește să deturneze banii pentru “Timișoara Capitală Culturală”.

CITEȘTE ȘI: Dispariţie învăluită în mister! O fată de 17 ani parcă a intrat în pământ

Acum, Alin Nica îi răspune acestuia printr-o adresă oficială, în care îi cere lui Trifan să retracteze toate acuzațiile, în termen de cel mult 12 ore.

“Să procedați la retractarea informațiilor acuzative formulate la adresa subsemnatului, prin articolele publicate în data de 11.06.2022 și în data de 15.03.2022 pe pagina dumneavoastră de Facebook și, totodată, să încetați orice fel de declarații publice denigratoare cu privire la persoana subsemnatului și la activitatea pe care o desfășor în calitate de Președinte al Consiliului Județean Timiș. Să indicați, în concret, care sunt dovezile ce stau la baza acuzelor formulate și care justifică publicarea celor două articole în spațiul public”, a scris Nica în notificarea către Raoul Trifan.

În cazul în care deputatul USR nu se va conforma, Nica îl amenință pe acesta că își va căuta dreptatea în sala de judecată.

„Fac precizarea că articolele ante-menționate conțin judecăți de valoare și informații fără bază factuală, false și denigratoare cu privire la organizarea evenimentului ”Timișoara-Capitala Culturală Europeană” și cu privire la activitatea pe care o desfășor în calitate de Președinte al Consiliului Județean Timiș, care aduc atingere onoarei, demnității și reputației subsemnatului. Vă atrag atenția că, deși libertatea de exprimare este un drept garantat de art. 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, acesta nu este totuși un drept absolut și nu poate fi exercitat dincolo de orice limite.

Atitudinea dumneavoastră de a expune, într-un spațiu destinat publicului, într-un limbaj acuzativ și tendențios, o situație în care subsemnatul aș avea vreun interes patrimonial propriu din fondurile destinate organizării evenimentului antemenționat, fără a avea un minim suport probatoriu, și de a insinua săvârșirea unor fapte de natură penală, reprezintă afirmații denigratoare lipsite de bază factuală ce sunt sancționate conform Jurisprudenţei Curţii Europene”, a mai scris președintele CJT.

CITEŞTE ŞI: Interes american pentru afaceri cu firmele timișene, participante la misiunea economică de la New York și Miami

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.