Nica, atac dur la adresa lui Alfred Simonis: “deputatul care pierde vremea prin Parlament”

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, îl acuză pe parlamentarul PSD, Alfred Simonis, că îşi asumă merite care nu îi aparţin, în legătură cu programul Timişoara Capitală Culturală Europeană.

Asta după ce Ministerul Culturii a alocat virat primele sume de bani, iar Simonis a anunţat că aşteaptă să vadă ce proiecte au autorităţile locale.

CITEŞTE ŞI: Salvat de la moarte sigură! Intervenţie de suflet, a pompierilor

“Ministerul Culturii a transmis prima tranșă de bani către TM2023, o sumă de 10 milioane de euro. La Primăria Timișoara, aproximativ 18 milioane de lei pentru programul cultural, iar pentru investiții, 17,7 milioane de lei. La Consiliul Judeţean au mers aproximativ 3,7 milioane pe programul cultural și 10,7 milioane de lei pe investiții. Se acoperă 48% din program cultural și 30% investiții, iar restul vor veni din rectificare de la bugetul national (…) Prin urmare, în perioada următoare, în cel mai scurt timp, având și bani la dispoziție, să prezinte de urgență un program cultural, măcar începutul acestuia”, a anunţat deputatul PSD, Alfred Simonis.

Apelul parlamentarului nu a rămas netaxat de preşedintele CJT, care spune că acesta se laudă fără jenă cu banii alocaţi de Ministerul Culturii, de parcă ar fi din buzunarul lui.

Iar despre programul cultural pe care îl aşteaptă Simonis, Nica spune că acesta a fost stabilit de mult, iar social-democratul ar fi trebuit să îl cunoască deja.

“Domnul Simonis mai spune că vrea să vadă programul pentru Capitala Culturală, fapt care este cu adevărat îngrijorător pentru că acest program este cunoscut de mult și poate fi găsit foarte ușor. E nevoie doar de bunăvoință și de cunoștințe minime de limba română. Delirul continuă cu câteva referiri la orașe precum Ciacova, Sânnicolau Mare sau Deta, despre care tânărul deputat spune că nu merită niciun ban(…) Fără legătură cu enormitățile debitate de deputatul care pierde vremea prin Parlament vreau să amintesc faptul că Primăria Timișoara și CJT au găsit o cale de a duce acest proiect extrem de important la bun sfârșit și lucrurile au început să se miște”, spune Alin Nica, preşedintele CJT.

CITEŞTE ŞI: Presiune scăzută la apă, luni, în două localități din județ! Aquatim anunță lucrări de spălare a rețelelor

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Exclusiv: Bojin, despre un nou mandat la CJT! Motivul pentru care şi-ar dori să revină în fruntea administraţiei judeţene

Titu Bojin, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a fost invitatul lui Dan Radosav, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.