Nica a găsit în Dubai, o firmă interesată să construiască o zonă cargo la Aeroportul Timișoara

O delegație condusă de președintele CJT, Alin Nica, este în aceste Zile la Expo Dubai, unde județul nostru are un pavilion de prezentare.

În acest context, Nica anunță că s-a întânit cu directorul Clarion, care s-a arătat interesat de proiectul privin construirea unui centru logistic la Aeroportul Traian Vuia.

Clarion este o companie care activează în mai multe țări din Asia, Africa și din Golf.

CITEȘTE ȘI: Bilanțul actualizat al pandemiei de coronavirus, în țara noastră! Sub 5.000 de cazuri noi, de ieri până azi

“Partea dificilă în astfel de acțiuni de diplomație economică este să explici unor oameni hotărâți și dornici să se implice că, în România, legislația te poate încurca în loc să te ajute, iar colaborarea între instituții nu e tocmai punctul forte al țării noastre. Din punct de vedere al investitorului străin, dacă azi ai luat decizia, în câteva săptămâni bagi excavatorul în teren”, spune președintele CJT.

Nica se referă la faptul că încă așteaptă Hotărârea Guvernului pentru trecerea din proprietatea publică a Statului Român şi administrarea Ministerului Transporturilor în proprietatea publică a judeţului Timiş a 46 hectare de teren pentru realizarea centrului intermodal de transport.

E speră ca Sorin Grindeanu, actualul ministru a Transporturilor să faciliteze acest transfer.

„Este binecunoscut faptul că, la nivel cargo, Timişoara se situează pe unul dintre principalele culoare de zbor care fac legătura dintre Asia Centrală și Europa. Avantajele de tip geografic, actualul context geopolitic, alături de potenţialul infrastructurii şi situaţia economică ar putea facilita crearea unui pol euroregional și european de alimentare intermodal de marfă. Timișoara nu are voie să rateze o asemenea șansă.

Consiliul Județean Timiș și-a făcut treaba și a atras investitori, rămâne de văzut dacă și Bucureștiul își face partea sau interesele județului nostru vor fi puse la coada listei de priorități”,  mai spune Alin Nica.

CITEȘTE ȘI: Armistițiu încălcat de ruși! Trupele lui Putin continuă atacurile în zona coridorului umanitar de la Mariupol

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Și tu poți fi ajutorul lui Moș Crăciun pentru ca acesta să ajungă la fiecare copil ucrainean refugiat în Timișoara!

Asociația LOGS invită timișorenii cu inima mare, să se alăture campaniei de strângere de cadouri pentru cei 320 de copii din Ucraina care locuiesc în prezent în Timișoara.

Încă 12 milioane de euro, pentru transportul public din Timişoara! Primăria a câştigat un nou proiect prin PNRR

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat proiectul ”Achiziția de mijloace de transport mai puțin poluante (troleibuze) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul Timișoara”, prin PNRR.

Bebeluşii de la Maternitatea Odobescu, lăsaţi în frig, o noapte întreagă! Societatea anunţă că are cărbune şi gaz, dar problema este alta

Administratorul special al Societăţii de Termoficare a Timişoarei anunţă ce stocuri de materie primă are în acest moment, pentru producerea agentului termic.

Moment plin de emoţie, la Timişoara! Un pompier a ieșit din dispozitivul de defilare și și-a cerut iubita în căsătorie

Ziua Naţională a României va avea de acum, o însemnătate deosebită pentru un cuplu din Timişoara.Este vorba despre Andrei, un pompier de la ISU Banat şi iubita lui, Ana-Maria.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.