Skip to main content

VIDEO:Nereguli de 7 milioane de euro, descoperite de prefectul de Timiş, după un control la centrele de permanenţă

Cele 47 de centre de permanenţă din judeţul Timiş i-au ridicat mari semne de întrebare prefectului, care a solicitat un control în acest sens.

Aşa a descoperit că numărul lor este mult mai mare decât media pe ţară, iar unele dintre ele nici nu au activitate.

Cu toate acestea, fiecare dintre ele înghit mii de euro, în fiecare lună.

CITEŞTE ŞI: Retim anunță demararea campaniei de vară pentru colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 1 Rural

Conform legii, centrele de permanenţă ar trebui deschise în zone izolate, unde populaţia nu are acces la servicii medicale.

Însă, în Timiş, acestea funcţionează inclusiv în oraşe şi municipii.

“Clujul are patru centre de permanenţă, Bucureştiul are două, Timişul are 47. Sunt 400 în toată ţara, dintre care noi avem aproape 50. Doar în Timişoara sunt 17, deşi există Unităţi de Primiri Urgenţe la spitale. Problema este că aceste centre de permanenţă nu sunt plătite pe numărul de pacienţi trataţi, ci sunt plătite cu ora. Sunt deschise de la 3 după amiază până la 8 dimineaţa şi încasează 40 de lei doctorul, 20 de lei, asistenta şi încă 20 de lei, cheltuieli de funcţionare. Aceste centre de permanenţă ne costă, în acest an, 7 milioane de euro (…) Sunt o mulţime de bani, cu care se pot face secţii întregi de spitale”, a declarat prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu spune că funcţionarea acestor centre ar trebui reglementată mai clar.

În primul rând, plata ar trebui făcută în funcţie de numărul de pacienţi şi nu de orele de funcţionare.

De asemenea, pentru eficientizarea activităţii, este nevoie ca lumea să ştie despre existenţa lor şi locul în are sunt deschise.

Ritivoiu mai crede că ar fi oportun ca problemele medicale semnalate la 112, care nu sunt sunt urgenţe, să fie direcţionate către aceste centre.

CITEŞTE ŞI: Restricții de circulație în Timiș, din cauza temperaturilor ridicate! Autovehiculele de peste 7,5 tone, trase pe dreapta

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Filarmonica Banatul din Timișoara continuă demersurile incluzive începute alături de Asociațiile „Copii și Zâne” și „Supereroi printre noi” prin organizarea unui recital de colinde dedicat persoanelor cu diverse nevoi speciale și aparținătorilor lor.
A fost nevoie de 52 de termene întinse pe patru ani și de zeci de declarații și audieri, pentru ca magistrații de la Tribunalul Timiș să ia o decizie în dosarul instrumentat de DNA privind restituirea ilegală a unor imobile din Timișoara.
S-a dat alarma după un apel disperat la 112, în care o tânără anunța că tatăl ei este în pericol, după ce un bărbat i-a dat foc ușii de intrare în locuință.
Șapte oferte au fost depuse pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru modernizarea drumului DN 59G, amenajarea platformei PTF și a drumului de legătură care va asigura conexiunea de la Dudeștii Vechi la frontiera de stat Beba Veche – Kübekháza.
Polițiștii hunedoreni cer sprijin cetățenilor pentru găsirea unui bărbat în vârstă de 60 de ani, din municipiul Brad, dispărut fără urmă.