Skip to main content

Muzica legendarelor trupe Pink Floyd, Queen sau Deep Purple, reinterpretată la flaut! Eveniment de excepţie, organizat de Facultatea de Muzică și Teatru a UVT

Matei Ioachimescu, unul dintre cei mai virtuozi flautiști ai momentului, conferențiar universitar în cadrul Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara, pregătește turneul național ICONS.

Acesta invită publicul din nouă orașe (Timișoara, Sibiu, Cluj Napoca, Bistrița, Baia Mare, Brașov, Buzău, Ploiești și București) să participe la un spectacol palpitant, ce promite să redefinească experiența unui concert obișnuit.

Modelarea muzicii unor nume „iconice” precum Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith capătă noi dimensiuni creative datorită unui grup cameral original: o mini-orchestră de flaute, marimbă bas și tobe.

Alături de Matei Ioachimescu, artist (re)cunoscut al scenelor internaționale, considerat un adevărat „rockstar” al muzicii clasice, se vor afla pe scenă marimbafonista Irina Rădulescu – singurul artist român de rang internațional dedicat acestui instrument, The Romanian Flute Ensemble – format din flautiștii Tabea Bebeșelea, Katica Lázár, Eduard Miclea, Bella Moisa, Romina Onișor și Riana Savu – și Maria Rizea la tobe, muzicieni cunoscuți publicului datorită unor proiecte de succes precum „Legends”, „inSuflu”, „La Vida Loca” sau „Marimba-The Journey”.

„Mă încântă colaborarea cu acești tineri respectabili ai artelor muzicale din România. Ce rezultă din creativitatea și energia cu care fiecare membru contribuie la proiectul ICONS este un produs cultural de mare clasă, care sperăm să fie o referință în peisajul artistic național”, a spus Matei Ioachimescu.

Creativitatea și virtuozitatea sunt atributele esențiale ale proiectului ICONS, rezultate ale colaborării dintre artiști și compozitori de prestigiu precum Gabriel Almași, Dande Popescu, Ciprian Pop, Mihai Popean, Jorge Rojas și Aurelian Băcan.

O altă misiune a acestui proiect itinerant este cea de descoperire și formare de tinere talente, prin organizarea de ateliere și cursuri de măiestrie cu artiștii implicați.

„Pe tot parcursul anului Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023, UVT a propus comunității timișorene și publicului local, dar și la nivel național și internațional, producții, expoziții și evenimente artistice premium. Sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!” am reunit aici, în centrul universitar reprezentativ al vestului țării, intelectuali contemporani de notorietate mondială, laureați ai premiilor Nobel sau mari scriitori, apreciați în toată lumea. Moștenirea Capitalei Europene a Culturii este vie, iar UVT continuă seria de evenimente produse de comunitatea artistică din Facultatea de Muzică și Teatru prin turneul ICONS. Vă așteptăm să intrați în atmosfera unică a muzicii create de cele mai cunoscute legende pop-rock, în reinterpretare contemporană”, a completat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Programul evenimentelor din turneul național ICONS cuprinde nouă orașe:

Timișoara, 9 mai, ora 19, Casa Tineretului;

Sibiu, 11 mai, ora 19, Filarmonica de Stat;

Bistrița, 14 mai, ora 19, Palatul Culturii;

Cluj-Napoca, 15 mai, ora 19, Centrul de Cultură Urbană Casino;

Baia Mare, 17 mai, ora 19, ATP Tech Center;

Brașov, 19 mai, ora 19, Centrul Cultural Apollonia;

Ploiești, 20 mai, ora 19, Filarmonica „Paul Constantinescu”;

Buzău, 21 mai, ora 19, Teatrul „George Ciprian”;

București, 25 mai, ora 18:30, ARCUB Sala Mare (Concert în Festivalul Săptămâna Internațională a Muzicii Noi).

Evenimentul se va desfășura în perioada 9 – 25 mai 2024.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.