Skip to main content

Muzică, istorie și emoții la Gala de Blues/Jazz KAMO: Ediția a XXXII-a aduce artiști de top

Cunoscută ca fiind cel mai longeviv festival de jazz şi blues din Timişoara şi al doilea cel mai timpuriu festival de jazz din ţară, Gala de Blues/Jazz KAMO reunește și în acest an artiști de valoare ai genului din Anglia, Germania, Olanda, Serbia și România.

Gala are loc sâmbătă și duminică, 23 respectiv 24 septembrie 2023, la Sala Capitol, cu începere de la ora 18:00.

Programul zilei de sâmbătă, 23 septembrie 2023:

ora 18:00 – RC MELODY MAKERS

ora:19:00 – BEGA BLUES BAND

ora 20:00 – VALI FĂRCAȘ SOLO (Germania)

ora 21:00 – TRIO EUGEN GONDI (Olanda)

Highlight-ul primei zile este reprezentat de TRIO EUGEN GONDI (Olanda). Considerat cel mai bun baterist de jazz din România ani la rând, timișoreanul Eugen Gondi se poate mândri cu o bogată activitate artistică desfășurată atât în România, cât și în Olanda, unde a emigrat în 1990. În țară, Gondi a avut colaborări cu Phoenix, Mircea Florian, Marius Popp, Johnny Răducanu, Johnny Bota, Toni Kühn, Cvintetul de jazz București (alături de care a ținut concerte cu Art Farmer, Slide Hampton, Aura Urziceanu) etc. De asemenea, a participat la festivalurile de jazz de la Ploiești, Sibiu, San Sebastian, Přerov, Ljubliana, Varșovia. Cu numeroase înregistrări de discuri și apariții în emisiuni de radio și televiziune, Eugen Gondi va cânta sâmtătă seara alături de basistul Lucas Suringar și chitaristul Hilmar Backer, cei împreună cu care performează în Olanda.

Programul zilei de duminică, 24 septembrie 2023:

ora 18:00 – MIKE KRSTIC 4TET (Serbia)

ora:19:00 – VALI RĂCILĂ ȘI RAUL KUSAK

ora 20:00 – THE W with special guest JAMES KITCHMAN (Anglia)

A doua seară a Galei aduce în prim-plan formația The W with special guest James Kitchman.  

După ce, cu doi ani în urmă, la Gala KAMO a fost prezent un grup condus de chitaristul James Kitchman, acesta apare acum ca invitat special al formației  prientenului său Bruno Heinen.

Formația britanică The W este un cvartet de jazz contemporan recent înființat la Londra, care cuprinde patru dintre cei mai populari muzicieni ai genului din Marea Britanie: Gene Calderazzo – baterie, Bruno Heinen – pian, Heidi Vogel – voce și Andrea Di Biase – contrabas. Împreună, ei au creat un gen de muzică pe cât de incitant și inventiv, pe atât de elegant și sofisticat.

În calitate de vocalistă a unor trupe precum Cinematic Orchestra, Soweto Kinch și Chick Corea, Heidi Vogel a fost mult timp preferata criticilor pentru vocea ei extraordinară și tonul catifelat. La tobe este newyorkezul stabilit în Londra Gene Calderazzo, o figură de top pe scena internațională de jazz, al cărui portofoliu vast include, printre multe altele, spectacole cu Pharoah Sanders și Wayne Krantz.

La contrabas este italianul Andrea Di Biase, care a cântat alături de nume mari precum Stan Sultzman, Norma Winstone și Kenny Wheeler. Formația mai are un invitat special, pe violistul Sașa Bota, colaborator al acestor muzicieni la mai multe concerte susținute în diferite țări.

Realizator al Galei de Blues/Jazz KAMO este Johnny Bota, iar prezentator, este  Florian Lungu, alături de care va apărea mult apreciatul critic de jazz Virgil Mihaiu.

Timp de nouăsprezece ediţii, Gala de Blues Jazz a fost condusă de Béla Kamocsa „Kamo”.

După dispariţia marelui artist, sarcina de director artistic al Galei i-a revenit lui Johnny Bota, partener, timp de 30 de ani, a lui Béla Kamocsa, în formaţia Bega Blues Band. În semn de preţuire a lui Kamo, forurile judeţului şi municipiului au hotărât să denumească evenimentul, începând cu ediţia a XX-a, Gala de Blues/Jazz KAMO.

Biletele se găsesc pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara și pe myticket.ro:

Sâmbătă, 23 septembrie 2023: https://shorturl.at/giGPQ

Duminică, 24 septembrie 2023: https://shorturl.at/xAS01

Organizator: Filarmonica Banatul Timișoara

Evenimentul este finanțat din bugetul local al Municipiului Timișoara şi cofinanțat prin programul cultural TimCultura 2023.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.