Skip to main content

Moment penibil, în şedinţa Consiliului Local Timişoara! Viceprimarul Laţcău şi-a înghiţit limba, după ce a minţit grosolan! Nu a putut să justifice plata a aproape 100.000 de lei către firma de casă a USR

Proiectul parcării supraetajate din zona Dacia a încins spiritele în şedinţa Consiliului Local Timişoara, în contexul în care la mijloc este suma de aproape 19 milioane de lei.

La prima vedere, rezultă un cost de 121.000 de lei pentru un loc de parcare, însă în realitate preţul pe care trebuie să îl plătească Primăria este de 376.000 de lei.

Explicaţia a dat-o consilierul PNL, Dan Diaconu, care spune că în zona respectivă sunt, în acest moment, 104 locuri de parcare, ceea ce înseamnă că investiţia propusă de administraţia Fritz, cu 154 de locuri, vizează încă 50 de noi locuri.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Investiţie uriaşă, lângă Timişoara! Mondo Style își consolidează prezența pe piaţă, odată cu inaugurarea noii hale de producţie de la Sânandrei

“Nu există o justificare economică pentru construcţia acestei parcări. Am renumărat locuri de parcare de la sol, iar în acest moment sunt 100 de locuri, plus – minus. Or a vorbi despre eficienţă, pentru 50 de locuri de parcare, cu 19 milioane de lei, este de noapate minţii din toate punctele de vedere. Vorbim despre 78.000 de euro pentru un singur loc de parcare”, a spus Dan Diaconu.

O altă problemă a fost ridicată de Roxana Iliescu, consilier local Pro România, care a vrut să afle de ce a fost revizuit studiul de fezabilitate realizat la începutul anului 2020.

La vremea respectivă, firma Vitamin Arhitects, controlată de Rudolf Graef, fostul consilier personal al lui Dominic Fritz, a livrat administraţiei Robu, un SF care prevedea 107 locuri de parcare şi pentru care a încasat peste 100.000 de lei.

La scurt timp, administraţia Fritz i-a cerut aceleaşi firme, o reevaluare a documentaţiei şi a plătit încă 82.000 de lei.

“Aş vrea ne clarifice cineva, de fapt să ne prezinte o justificare pentru suma de 82.000 de lei plătită către Vitamin, pt revizuirea documentaţiei iniţiale, pentru care noi am mai platit 124.000 de lei. Subliniez că acest SF a fost contractat şi plătit în 2019, iar în aprilie 2020, consilierii au votat SF-ul, în care erau prevăzute 104 locuri de parcare, iar ulterior să mai dam 82 de mii de lei aceleaşi firme, pentru reviruirea acestei documentaţii, iar în urma revizurii au rezultat 154 de locuri de parcare. Totodată să ne explice raţionamentul pentru care această această societate a realizat, iniţial, o documentaţie cu mai puţine locuri. Ce s-a schimbat? Cum au putut ca în doi ani de zile să mai apară 50 de locuri de parcare?”, a întrebat Roxana Iliescu, consilier local Pro România.

Răspunsul a venit din partea viceprimarului Ruben Laţcău, care a profitat de ocazie pentru a da vina, din nou, pe predecesorii săi şi greaua moştenire.

“Documentaţia avea mai mult de 5 ani de zile, era expirată, iar legal nu mai putea fi folosită. De ce, la vremea respectivă, acea documentaţie nu a produs efecte şi a fost parcată într-un sertar, nu pot să răspund. Poate domnul Diaconu ştie să dea răspunsul ăsta”, a spus Ruben Laţcău.

O minciună grosolană taxată de Roxana Iliescu, care i-a reaminitit viceprimarului că SF-ul avea cel mult trei ani, în momentul în care administraţia Fritz a cerut revizuirea.

Drept urmare, Laţcău a rămas fără cuvinte şi a refuzat să mai răspundă la întrebările adresate de consilierul local de la Pro România.

Într-un final, proiectul privind aprobarea SF-ului a fost adoptat, cu 14 voturi “pentru”, 3 “împotrivă” şi 3 abţineri.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește în această perioadă ultima ediție din acest an a Salonului Industriei Ușoare, manifestare care îşi propune să aducă mai aproape de sufletul publicului larg bucuria şi magia sărbătorilor de iarnă.
Mai multe echipaje de pompieri s-au mobilizat în această dimineață pentru lichidarea unui incendiu violent.
Primăriile marilor orașe din regiunea de vest a țării au acum posibilitatea de a accesa bani europeni, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții în infrastructura rutieră, în modernizarea sau construirea de șosele de centură, pasaje, noduri rutiere și pasarele pietonale, pentru decongestionarea traficului.
Un nou centru medico-social va fi amenajat în Timișoara, cu fonduri europene. Acesta urmează să asigure îngrijiri medicale pentru bolnavii cronici, pentru pacienții post-operatori, dar și pentru cei care au nevoie de îngrijiri paliative specializate.