Modificări în Piaţa Libertăţii! Fritz vrea copaci şi o operă de artă creată din arborele plantat de Regina Maria

Bugetul Timişoarei pentru anul 2022 este în lucru, iar atenţia primarului oraşului se îndreaptă, cu preponderenţă, spre spaţiile verzi.

Fritz anunţă că vrea mai mulţi bani pentru plantarea de copaci de mari dimensiuni, acţiune care a început încă din toamna lui 2021.

CITEŞTE ŞI: Apel disperat al consilierului local, Radu Ţoancă! Opriţi genocidul din spitale!

Şi, tot la acest capitol, Fritz vrea să reamenajeze Piaţa Libertăţii.

“Unul din locurile în care vom face plantări anul acesta este Piața Libertății care din cauza unor amenajări nefericite produce disconfort termic în fiecare vară, celor care trec pe aici.
În Piața Libertății au fost plantați arbori dintr-o specie altoită – Robinia pseudoacacia ‘Umbraculifera’ – care nu au nicio șansă să se dezvolte și să crească mai mult decât în prezent.
Acest lucru este în complet contrast cu istoria acestei piețe, unde au scăpat de drujbe doar cei doi stejari seculari plantați de Regele Ferdinand I și Regina Maria, dar și asta, datorită voinței timișorenilor”, scrie Dominic Fritz, pe facebook.

Primarul punctează şi faptul că arborele plantat de Regina Maria a murit şi pune acest lucru pe seama intervenţiilor care s-au făcut în zonă. D

Acum, vrea ca un artist să transforme trunchiul copacului, într-o opera de artă, iar în Piaţa Libertăţii să apară cât mai mulţi copaci de talie mare.

“Arborii de mari dimensiuni vor fi plantați în locul celor existenți astăzi în piață, după ce vom reface amplasamentele astfel încât acestea să acomodeze arbori de talie mare. În fapt, vom păstra spațiul care este destinat organizării de diverse manifestări culturale, dar vom spori confortul participanților și al trecătorilor.

Vom reloca arborii pitici în alte zone, unde acest tip de vegetație se pretează.

Reparăm, astfel, greșelile trecutului și creștem calitatea spațiului urban din orașul nostru”, mai spune Fritz.

CITEŞTE ŞI: Record de cazuri de COVID, în Timiş! Peste 1.000 au fost raportate azi de autorităţi! La nivel naţional sunt peste 16.000 de infectări

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.