Skip to main content

Modernizarea Grădiniței PP33, finalizată la aproape cinci ani de la semnarea contractului de finanţare! Lucrările trebuiau terminate în 14 luni

Copii de la Grădiniţa PP33 din zona Tipografilor din Timişoara au parte, în sfârşit, de condiţii optime, după finalizarea lucrărilor de reabilitare și extindere.

Este vorba despre o investiției de 4.352.023 lei, în cadrul căreia au fost modernizate șase săli de clasă și au fost construite alte trei.

De asemenea, s-au realizat lucrări de termoizolare exterioară cu vată bazaltică, iar clădirea a fost extinsă cu un cabinet medical și o nouă sală de sport.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Plan roşu de intervenţie, după un accident în care a fost implicat un autobuz cu pasageri!

În cadrul proiectului, Grădinița PP33 a fost dotată cu mobilier nou și modern, inclusiv pentru dormitoarele necesare programului prelungit.

Bucătăria și sala de mese au fost și ele modernizate, cu respectarea tuturor măsurilor pentru siguranța copiilor cerute prin lege.

„Avem condiții bune, părinții sunt mulțumiți și putem avea mai bine grijă de copii. Sala mare o folosim preponderent pentru sport dar și pentru alte activități. De exemplu, nu mai trebuie să închiriem un spațiu pentru festivități(…) Chiar picturile de pe pereții din grădiniță au fost făcute de o colegă împreună cu fiica ei. Mai avem de obținut acum un aviz și vom putea introduce grupe noi anul acesta, pentru că sunt mulți părinți care ar dori să își aducă copiii la noi”, transmite directoarea Angela Borlovan.

Odată ce vremea va permite, Primăria Timișoara anunță că va amenaja și curtea interioară a grădiniței, unde vor fi plantați arbuști și va fi semănat trifoi alb.

Conform contractului de finanţare europeană, semnat pe data de 25.06.2019, proiectul trebuia finalizat pe 31.10.2021.

CITEŞTE ŞI: Banat Girls a început antrenamentele pentru sezonul de primăvară cu mai multe nume noi

Însă, reprezentanţii Primăriei spun că lucrările propriu zise au început abia în octombrie 2020.

Termenul de finalizare a fost decalat din cauza vremii nefavorabile, precum şi a livrărilor întârziate a materialor de construcţie, pe fondul războiului din Ucraina.

Şantierul a fost gata în decembrie 2022, iar până acum au fost obţinute toate avizele de funcţionare.

Din 4.352.023 lei, suma la care s-a ridicat investiția, 3.817.063 lei provin din fonduri europene.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.