Mobilizare fără precedent la Timişoara! Toţi consulii au mers să doneze sânge

Reprezentanţii corpului diplomatic de la Timişoara s-au solidarizat în această dimineaţă cu cei care au nevoie de sânge.

Indiferent de ţara din care provin, cu toţii au decis să le dea o mână de ajutor celor alături de care trăiesc şi care, la un moment dat, pot avea nevoie de sânge.

CITEŞTE ŞI: Noapte de foc pentru pompieri! Mașină făcută scrum și persoane rănite într-un accident, în vestul țării

“Rezervele noastre de sânge sunt minime, iar nevoile spitalelor sunt mari, aşa că oricine vrea să doneze este binevenit, pentru că avem nevoie de sânge din toate grupele. Astăzi este o zi mai specială pentru că a venit tot corpul consular din Timişoara, să doneze. Este pentru prima dată când se întâmplă asta. Au venit în grup împreună şi cu doamna prefect al judeţului”, a declarat Rodica Lighezan, directorul Centrului de Transfuzii din Timişoara.

donare de sange 06

„Este o datorie cetăţenească pe care fiecare dintre noi ar trebui să o facem. Cu toţii avem persoane care s-au aflat la un moment dat în situatia de a avea nevoie de sânge. Cu toţii am văzut tragediile care se întâmplă pe şoselele din ţara noastră şi tocmai de aceea ar trebui să conştientizăm faptul că aceasta este datoria cetăţenească pe care cu toţii ar trebui să o facem. Nu este dureros, este benefic şi pentru organism, nu se întamplă absolut nimic”,  a declarat prefectul judeţului Timiş, Eva Andreas

Eu sunt donator de la vârsta de 19 ani, dar în Timişoara am mai donat o singură data, în primul an când am venit aici. Este mare envoie de sânge şi de aceea ne-am gândit să organizăm acum, aici această acţiune. Este foarte important să donăm, nu doar pentru că astfel contribuim cu ceva bun pentru societate, ci e bine şi pentru noi. Donarea de sânge nu trebuie privită ca un act de generozitate ci ca pe o obligaţie, pentru că aşa ne simţim parte a sistemului care are grijă de cetăţeni”, a spus consulul Spaniei la Timişoara, Jose Luis Vinals.

CITEȘTE ȘI: Fosta platformă industrială UMT de la Pădurea Verde, cumpărată de Continental Anvelope

“În Italia este un sistem similar, dar din pacate la fel ca şi aici este foarte greu ca populaţia să înţeleagă importanţa donării de sânge. Eu am donat prima dată când aveam 19 ani”, a declarat consulul Italiei la Timişoara, Niccolo Maso.

donare de sange 11

“Nu este prima data când donez, dar este prima dată când donez în România. Particip la astfel de acţiuni pentru că este un gest extrem de simplu, care poate salva vieţi şi, din câte am înţeles, aici este nevoie de sânge, pentru că sunt puţini donatori. Salutăm iniţiativa corpului consular, care a decis să organizeze această acţiune, pentru că iată transmitem un mesaj, un mesaj al unui gest simplu, pe care îl poate face toată lumea şi care, aşa cum am spus, poate salva vieţi”, a declarat directorul Institutului Cultural Francez din Timişoara, Cyrille Fierobe.

“Cineva spunea azi că o singură donaţie de sânge poate salva viata a trei oameni, aşa că sperăm să îi inspirăm pe oameni să vină să doneze. Şi în Germania e la fel ca aici. Acolo avem o zi a donaţiei de sânge. şi angajatorii au o responsabilitate să vorbească cu angajaţii să facă ceva. Este o idee buna şi ne vom întoarce, a declarat Ralf Krautkramer, consulul Germaniei la Timişoara.

Campaniei iniţiate de corpul consular din Timişoara i s-a alătura şi şeful ISU Banat, care oricum organizează şi în instiuţie astfel de donări de sânge.

“Şi noi, cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ne alăturăm campaniei de donare, pentru a fi alături de semenii noştri aflaţi în pericol. Prin natura activităţii noastre suntem salvatori, ca urmare astfel de campanii se defăşoară şi la noi la sediu. Le vom aduce la cunoştinţa tuturor colegilor informaţii despre această campanie şi cu siguranţă vor fi mai mulţi doritori”, a spus şeful ISU Banat, Lucian Mihoc.

donare de sange 01

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Atenţie, şoferi! Se închide strada Mircea Hoinic din Timişoara

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a primit aviz favorabil din partea Comisiei de circulație pentru închiderea traficului rutier pe strada Mircea Hoinic.

FOTO Sute de agenţi economici, la seminarul de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedura Fiscală, organizat de CCIAT

Seminar de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, organizat de CCIAT în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.