Mobilizare de forțe la Aeroportul din Timișoara! Ce s-a întâmplat?

Zeci de angajați ai Aeroportului, dar şi impresionante forțe de ordine s-au mobilizat după ce un terorist a reuşit să detoneze o bombă în cala unui avion.

CITEȘTE ȘI: Medicul Mihai Ionac reacţionează la scrisoarea deschisă a managerului Spitalului Judeţean, printr-o postare pe Facebook!

A fost un exercițiu ce s-a desfăşurat în timp real, şi care a urmărit viteza de reacție a tututor instituţiilor în cazul unui posibil atac terorist.

“Scenariul a prevăzut că, în jurul orei 17.00, în timpul zborului, un pasager a reușit să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat, aflat în cala avionului. În urma exploziei puternice este afectat fuzelajul aeronavei, cabina se depresurizează, iar aeronava solicită aterizarea în regim de urgență, echipajul anunțând serviciul de trafic aerian. Dispeceratul aeroportului a dat alarma și a inițiat procedurile conform planului de intervenție în situații de urgență”, spun reprezentanţii Aeroportului.

A fost anunțat imediat serviciul unic de urgență 112, iar la sol, angajații din cadrul aeroportului au format dispozitive de intervenție rapidă. 

Pentru că la aterizare s-a simulat și un incendiu la motorul drept al aeronavei, a fost nevoie și de intervenția pompierilor.

Primii ajunşi la fața locului au fost pompierii Aeroportului pentru stingerea incendiului, urmați și de cei de la ISU Banat. 

A fost declanșată rapid procedura de evacuare a pasagerilor și a echipajului, și au fost acordate măsuri de prim ajutor răniților într-o clădire din apropiere.

După îndeplinirea tuturor procedurilor lângă aeronavă, stingerea incendiului și evacuarea victimelor, brigada pirotehnică a intervenit pentru a identifica eventuale dispozitive explozive suplimentare sau nedetonate. 

CITEȘTE ȘI: Marele intelectual, Neagu Djuvara, a murit!

“Este foarte important ca periodic să facem astfel de exerciții pentru a testa viteza de reacție, precum și modul de intervenție a tuturor angajaților și a structurilor care ar putea fi implicate într-un astfel de incident. Rolul exercițiului este a ne antrena teoretic și practic. De asemenea, vrem să identificăm eventualele vulnerabilități pentru a reuși să le corectăm din timp. Cred ca după exercițiul de astăzi, într-o o situație similară, putem spune că aeroportul ar fi pregătit să intervină rapid, cu toate forțele.”, a declarat directorul Aeroportului Timișoara, Dan Idolu.

Pentru a nu se crea panică în rândul pasagerilor aflaţi în Aeroport, aceștia au fost anunțați că asistă la un exercițiu în timp real.

Astfel de exerciții se desfășoară periodic pentru gestionarea și coordonarea răspunsului în cazul unei situații de criză produsă la aeroport, în conformitate cu Planul de Urgență și Planul de Management al Situațiilor de Criză ale Aeroportului Internațional Timișoara Traian Vuia.

{gallery}Aeroportul Timisoara{/gallery}

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Zone verzi, spații de ralaxare, terase dar și spectacole pentru copii, teatru și muzică! Zona Sinaia din Timișoara se transformă total!

Piața Mocioni din zona Sinaia își va schimba complet înfățișarea. Municipalitatea lucrează la un proiect de regenerare urbană a zonei.

Presiune scăzută la apă, într-o localitate din județ, în primele zile ale săptămânii viitoare!

Pe 5 și 6 decembrie, între orele 9-14 se vor efectua spălări ale rețelei de distribuție din Lovrin. Pe durata lucrărilor presiunea apei va fi scăzută.

Revoltă printre pieţarii din Timișoara! Majorarea chiriilor şi noile taxe îi scot în stradă

Piețarii din Timișoara se pregătesc de proteste, după ce conducerea societății SC Piețe SA a anunțat majorarea chiriilor cu 20%, începând de anul viitor.

Tragedie pe şosea! Un om a murit, iar alţi 3 au fost grav răniţi, în această dimineaţă

Mai multe echipaje de medici, pompieri şi poliţişti au intervenit în această dimineaţă, la un accident rutier grav, în care au fost implicate o maşină şi o autoplatformă.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.