Skip to main content

Mircea Dinescu și Marcel Tolcea, dialoguri literare în Capitala Europeană a Culturii, la UVT

Timișorenii, invitați un eveniment cu adevărat special, care va celebra puterea cuvintelor și magia culturii.

Universitatea de Vest organizează conferința „Dialoguri Literare în Capitala Europeană a Culturii” aduce în prim-plan doi scriitori remarcabili: Mircea Dinescu și Marcel Tolcea.

Acest eveniment de excepție va avea loc mâine, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, începând cu ora 18:00.

Această seară specială va aduce în prim-plan doi scriitori de prestigiu, fiecare cu o carieră literară remarcabilă și cu contribuții semnificative la patrimoniul cultural al României. Mircea Dinescu, un poet, scriitor și publicist cu o carieră remarcabilă, distins cu numeroase premii literare prestigioase, inclusiv Premiul Herder, Premiul Uniunii Scriitorilor pentru Poezie și Premiul Academiei Române pentru Literatură, alături de Marcel Tolcea, doctor în filologie, poet, eseist și publicist, un profesor dedicat la Universitatea de Vest și fost director al Muzeului de Artă din Timișoara.

Pentru a participa la acest eveniment, vă rugăm să vă înregistrați în prealabil, prin completarea unui formular.

Acest proiect face parte din comunicarea Programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023. Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii. Programul cultural național „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” este finanțat de către Municipiul Timișoara, Ministerul Culturii și Consiliul Județean Timiș. Parteneri principali: Banca Transilvania, Catena, Cramele Recaș, Linde Gaz România, Iulius Town, Profi.

Pentru mai multe informații, puteți să accesați pagina de Facebook „La UVT, Cultura este Capitală”.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.