Skip to main content

Mircea Dinescu și Marcel Tolcea, dialoguri literare în Capitala Europeană a Culturii, la UVT

Timișorenii, invitați un eveniment cu adevărat special, care va celebra puterea cuvintelor și magia culturii.

Universitatea de Vest organizează conferința „Dialoguri Literare în Capitala Europeană a Culturii” aduce în prim-plan doi scriitori remarcabili: Mircea Dinescu și Marcel Tolcea.

Acest eveniment de excepție va avea loc mâine, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, începând cu ora 18:00.

Această seară specială va aduce în prim-plan doi scriitori de prestigiu, fiecare cu o carieră literară remarcabilă și cu contribuții semnificative la patrimoniul cultural al României. Mircea Dinescu, un poet, scriitor și publicist cu o carieră remarcabilă, distins cu numeroase premii literare prestigioase, inclusiv Premiul Herder, Premiul Uniunii Scriitorilor pentru Poezie și Premiul Academiei Române pentru Literatură, alături de Marcel Tolcea, doctor în filologie, poet, eseist și publicist, un profesor dedicat la Universitatea de Vest și fost director al Muzeului de Artă din Timișoara.

Pentru a participa la acest eveniment, vă rugăm să vă înregistrați în prealabil, prin completarea unui formular.

Acest proiect face parte din comunicarea Programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023. Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii. Programul cultural național „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” este finanțat de către Municipiul Timișoara, Ministerul Culturii și Consiliul Județean Timiș. Parteneri principali: Banca Transilvania, Catena, Cramele Recaș, Linde Gaz România, Iulius Town, Profi.

Pentru mai multe informații, puteți să accesați pagina de Facebook „La UVT, Cultura este Capitală”.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.