Migranți, speriați de România! La ce gest au recurs?

Surpriză pentru polițiști, din partea migranților solicitanți de azil în România.

Patru cetăţeni din Afganistan şi unul din India au fost depistaţi, seara trecută, în timp ce intenţionau să treacă ilegal în Serbia, pe frontiera verde. 

În data de 05.02.2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia – I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în apropierea localităţii de frontieră Clarii Vii, judeţul Timiş, cinci cetăţeni străini care se îndreptau spre frontiera cu Serbia şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Cei în cauza, trei bărbaţi, o femeie şi un minor, au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră Jimbolia pentru cercetări”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

În urma verificărilor s-a stabilit că patru dintre persoanele depistate sunt din Afganistan, doi bărbaţi în vârstă de 24 şi 31 ani, o femeie în vârstă de 29 ani şi fiul acesteia în vârstă de 5 ani, şi una din India, un bărbat în vârstă de 42 de ani. Toţi însă erau solicitanţi de azil în România. 

Migranții au declarat polițiștilor că doreau să iasă ilegal din România pentru a ajunge în state din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele cinci persoane fiind preluate de lucrători din cadrul Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Bucureşti”, mai spun reprezentanții Poliției de Frontieră.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Doctorul prins că lua şpagă, va sta după gratii, 30 de zile

Luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzaţia care i se aduce lui Marian Gaşpar, chirurg la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.

Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.
cciat 3 1

CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!  

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.