Skip to main content

Migranţi, luaţi „la ocazie”, opriţi în vama Cenad!

Polițitștii de frontieră au depistat în Vama Cenad, trei migranți luați la ocazie de un italian!

CITEȘTE ȘI: Vitezomanii, arși la buzunare! Polițiștii au împărțit sute de amenzi, în weekend!

Migranții, solicitanţi de azil în România, au încercat să iasă din fără a deține documente de călătorie care să le permită efectuarea formalităţilor de frontieră. Cei trei au fost depistați într-o maşină condusă de un cetăţean italian care a declarat că i-a luat „la ocazie”, la ieşirea din Timişoara, fără să ştie că nu au documente ca să iasă din România. 

Pornind de la acest caz, polițiștii de frontieră au și câteva recomandări pentru cetățeni.

Recomandăm cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop, 0219590”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara. 

Mai exact, când a fost oprit în vamă, cetăţeanul italian în vârstă de 53 de ani, conducea un autoturism Nissan Juke, înmatriculat în Germania, era însoțit de o femeie, cetățean olandez, în vârstă de 34 ani și de cei trei bărbați irakieni. În urma verificărilor, polițiștii au aflat că cei trei bărbați sunt cetățeni irakieni, de sex masculin, cu vârste cuprinse între 28 și 32 de ani, având documente temporare de identitate pentru solicitanți de azil.

”Conducătorul autoturismului și însoţitoarea sa au declarat că, în timp ce se îndreptau spre punctul de frontieră, au întâlnit cele trei persoane la ieşire din Timişoara care le-au făcut semn să oprească şi i-au rugat să-i conducă până în Ungaria. Cei doi au mai declarat că nu aveau cunoștință că cetăţenii irakieni nu dețin documente de călătorie valabile pentru trecerea frontierei de stat”, mai spun polițiștii.

CITEȘTE ȘI: Alertă în Complexul Studențesc! Ce au descoperit polițiștii în urmă cu puțin timp?

Polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei trei cetățeni irakieni, aceștia fiind predați Centrului de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.

Un bărbat a murit după ce a fost spulberat de o mașină! Polițiștii au început o anchetă

Accident cumplit, soldat cu decesul unui bărbat de 46 de ani! Acesta mergea pe partea carosabilă, când a fost lovit în plin de o mașină.

Mai multe localități din județ rămân fără apă la robinete! Aquatim anunță lucrări la rețele joi și vineri

Aquatim anunță că în zilele viitoare se vor face lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare din mai multe localități din județ.

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.