Skip to main content

Marionete uriașe pe străzile Timișoarei, în weekend-ul de deschidere a TM2023!

Paradă de marionete de mari dimensiuni, la Timișoara, weekend-ul viitor, când se deschide programul Timișoara Capitală Culturală Europeană a Culturii.

Parada și spectacolul nonverbal vor avea loc în 19 februarie de două ori: de la 12:00 pe traseul strada Alba Iulia-Piața Libertății, iar de la 18:00 în Parcul Dacia.

Marionetele vor fi aduse din orașul Veszprém, Ungaria, care alături de Timișoara și Elefsina sunt capitale culturale în acest an.

Astfel, Teatrul de Păpuși Kabóca din Veszprém și Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timișoara s-au angajat în realizarea mai multor proiecte comune, printre care un spectacol stradal cu păpuși mari.

pectacolul „Flow-Sub apă!” a avut premiera în 20 ianuarie la lansarea oficială a Programului Cultural Veszprém-Balaton 2023 în interpretarea păpușarilor Teatrului de Păpuși Kabóca. Lor li se vor alătura păpușarii Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely pentru un workshop comun în data de 18 februarie la Timișoara, urmând ca în 19 februarie ambele trupe să interpreteze un spectacol nonverbal, cu două reprezentații: de la 12:00 pe traseul strada Alba Iulia-Piața Libertății, iar de la 18:00 în Parcul Dacia.

Accesul publicului este liber.

Parada marionetelor va include vietăți acvatice stilizate, care sunt prezente și în zona lacului Balaton (purice de apă, tardigrada, broască, vierme, polip, pește, meduză, șarpe-dragon, larvă). O parte din marionete au fost realizate de către specialiștii de la Universitatea de Artă și Design Moholy-Nagy din Budapesta, iar una este concepută de Albert Alpár, scenograful Teatrului Maghiar din Timișoara.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Opening+, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.