Manipularea lui Fritz continuă! Acum pozează în salvatorul timişorenilor care se tem de facturi triplate la caldură

Situaţia financiară dezastruoasă în care este Colterm şi pe care Fritz a fost incapabil să o gestioneze, continua să îi afecteze pe timişoreni.

Iar primarul oraşului continuă şi el să caute scuze, să dea vina pe moştenirea grea şi să pozeze în salvatorul abonaţilor companiei de termoficare.

După ce zilele trecute a vorbit despre o triplare a facturilor la apă caldă şi căldură, acum propune o dublare, în speranţa că timişorenii vor accepta mai uşor noul preţ, mai mic decât cel anunţat initial.

CITEŞTE ŞI: Trei victime în urma unui accident, în apropiere de Timişoara! O maşină s-a izbit de un camion

“Având în vedere impactul pe care o asemenea măsură îl va avea asupra timișorenilor, voi propune Consiliului Local să limiteze această propunere a Colterm la o dublare a tarifului.
Sunt absolut conștient că nici aceasta nu este o decizie populară, dar mi-o asum ca o parte a unei soluții necesare și responsabile în situația de față. Sunt câteva argumente care să justifice această măsură”, a scris primarul Timişoarei, pe facebook.

Edilul aminteşte de creşterea preţului la gaz şi de principiul de bază al economiei de piaţă, conform căruia nicio companie nu poate supraviețui dacă este forțată să vândă la un preț mai mic decât o costă să producă.

Mai spune că nivelul subvenţiilor nu poate creşte, fiind stipulat prin lege şi dă vina pe fosta administraţie pentru dezastrul financiar al Colterm.

“Soluția din trecut pentru a acoperi diferența între tarif și cost real, folosită la prețuri de producție mult mai mici decât azi, a fost să facă datorii la furnizor. Pentru că nu a vrut să acopere factura nici din bugetul local, nici din tariful pentru populație, fosta administrație ne-a lăsat peste 70 milioane datorii la E.On și încă 230 milioane de datorii la alți furnizori și la stat. De asemenea, a cumpărat și certificatele CO2 din 2019 cu un credit pe care trebuie să-l stingem în acest an. Nu doar că trebuie să plătim aceste datorii acum, ci trebuie să facem și plata în avans și nu mai putem rostogoli costurile termoficării la nesfârșit în viitor”, a mai punctat Fritz, care speră la Legea consumatorului vulnerabil să mai atenueze din efectele majorării preţului agentului termic.

Cât despre amenda pe care Colterm a primit-o pentru că nu cumpărat suficiente certificate CO2, primarul spune că momentan aceasta este suspendată.

“Deciziile populare menite să peticească problemele pe termen scurt, rareori sunt cele responsabile, cu efecte benefice pe termen lung. Eu trebuie să aleg calea responsabilă. Și nu pot să fiu decât sincer cu timișorenii: va urma o iarnă foarte grea pentru Timișoara, pentru România și chiar pentru întreaga Europă. Încercăm din răsputeri să ținem termoficarea în picioare, chiar și într-un sistem de avarie. Împreună cu echipa mea vom face tot ce ține de noi pentru binele tuturor timișorenilor, indiferent dacă sunt sau nu racordați la Colterm”, a mai scris Fritz.

CITEŞTE ŞI: Maraton de vaccinare la Timişoara, pe stadionul CFR, de Ziua Armatei!

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.