Skip to main content

Mănânci ca la restaurant în curtea unui localnic! În Timiș se deschide un nou punct gastronomic

Paște Fericit!

Un nou punct gastronomic local va fi deschis în Sânandrei! Este a doua astfel de locație din județ, iar în curând se va deschide un nou punct în comuna Margina.

Astfel, începând din 23 august puteți să vă bucurați de un prânz sau o cină pregătite cu produse locale, pe strada Gloriei nr. 21 din Sânandrei! Aici a fost deschis un Punct Gastronomic Local unde grupuri de maxim 12 persoane vor putea servi, pentru început, în zilele de marți și joi, prânzul sau cina, pregătite cu produse din gospodăria gazdelor. Realizat în jurul serei de legume, al mierii, dar și a legumelor crescute în câmp, punctul gastronomic local va oferi oaspeților posibilitatea de a gusta preparate precum Zacuscă sau Ulei de dovleac pe pâine cu maia coaptă în cuptorul cu lemne, Supă de roșii sau Dovleac copt, Plăcintă cu prune sau Magiun presărat cu miere și nuci.

Primele mese vor fi servite de gazde începând cu 23 august, doar pe baza unei programări la telefon 0726 607 450 , sau e-mail: florincozma@yahoo.com.

Un concept turistic foarte actual, punctele gastronomice locale promovează tradițiile gastronomice rurale într-un mod organizat și sigur și sunt bucătării particulare din spațiul unor ferme sau exploatații familiale, care servesc unui număr de maxim 12 turiști rețete specifice zonei”, transmit reprezentanții APDT Timiș.

Astfel, în prezent, în județul Timiș funcționează două puncte gastronomice locale, în localitățile Sânandrei și VV Delamarina, un al treilea – în comuna Margina – fiind în etapa de înființare.

În România sunt deschise în prezent peste 110 astfel de puncte, cele mai multe aflându-se în județele Tulcea, Brașov și în Maramureș.

Cu scopul de a facilita deschiderea unor astfel de locații benefice pentru dezvoltarea fermierilor, a micilor producători, dar și a destinațiilor în care aceștia lucrează, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș a organizat în ultimii doi ani, cu sprijinul primăriilor din județ, mai multe întâlniri între specialiștii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș – instituție responsabilă pentru certificarea PGL – și locuitori din comunele Tomești, Fârdea, Jimbolia și Otelec și împrejurimile lor”, mai spun reprezentanții APDT Timiș.

Legislația privind Punctele Gastronomice Locale a fost inițiată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 în anul 2016.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș, împreună cu Consiliul Județean Timiș, organizează o nouă ediție a Bursei Generale a Locurilor de Muncă, într-un format inedit… în aer liber.
Casieriile Aquatim și centrul relații clienți de pe strada Enric Baader nr. 11 din Timișoara vor fi închise în perioada 18-22 aprilie.
Universitatea de Vest din Timișoara a lansat proiectului „Educație pentru Viitorul tău Academic – EVA” , o inițiativă menită să faciliteze accesul echitabil la educație pentru elevi și studenți proveniți din medii vulnerabile.