Skip to main content

Mâine va suna din nou, clopoţelul! Peste 100.000 de elevi din Timiș, revin în bănci

Elevii și preșcolarii se reîntorc în bănci începând de mâine, 11 septembrie.

Noul an școlar începe în Timiș pentru peste 100.000 de elevi!

În ceea ce privește preșcolarii înscriși, în Timișoara simt 4.523, iar în județ alți 9.271.

Numărul elevilor înscriși în Timișoara este de 43.404, în timp ce numărul elevilor înscriși în județ este de 43010. Inspectoratul Școlar Timiș face precizarea că la data de 7 septembrie, exista un număr de 14.503 elevi neasociați la clase.

În noul an școlar, numărul cadrelor didactice din județul Timiș este de 7.247.

Structura anului școlar 2023-2024 a fost publicată în Monitorul Oficial. Potrivit modificărilor aduse de Ministerul Educației la noul calendar școlar, vacanța de primăvară a elevilor a fost eliminată și înlocuită cu o vacanța de Paște, în perioada 27 aprilie – 7 mai 2024.

Noul an școlar va avea o durata de 36 de săptămâni de cursuri și cinci vacanțe școlare.

De asemenea, în structura anului școlar pe module, se păstrează și vacanța mobila din luna februarie, care în Timiș va fi intre 26 februarie și 3 martie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.