Skip to main content

Mădălin Bunoiu, prorector al Universității de Vest din Timișoara, decorat de președintele Iohannis cu Ordinul Național „Serviciul Credincios”! 

Mădălin Bunoiu, decprat de președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii organizate de Administrația Prezidențială, cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

În semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită avută la promovarea imaginii României în rândul statelor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei, Președintele României a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler domnului Bunoiu Octavian Mădălin, prorector al Universității de Vest din Timișoara”, conform Administrației Prezidențiale.

Mădălin Bunoiu este cadru didactic la facultatea de Fizică și prorector al UVT responsabil cu strategia CDI, sustenabilitate, transfer tehnologic și relația cu diaspora. Este licențiat în fizică la UVT, doctor în fizică și în știința materialelor la UVT și la Institutul Național Politehnic din Grenoble. Activitatea sa didactică și de cercetare, într-o carieră de 25 de ani, a fost apreciată și recunoscută prin mai multe distincții și premii printre care amintim Premiul Organizației Internaționale de Creșterea Cristalelor, Premiul Academiei Române – Constantin Miculescu sau „L’Ordre des Palmes Academiques”, în grad de Cavaler, acordat de către statul francez.

Prorectorul UVT s-a remarcat de asemenea prin implicarea sa în activități ce privesc politicile educaționale la nivel național și internațional, fiind de-a lungul timpului membru activ în cadrul unor structuri naționale și internaționale din domeniile învățământului superior și cercetării, cum ar fi Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU, comisia de Fizică), Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS, unde a exercitat și funcția de președinte în perioada 2022 – 2023), Colegiul Consultativ pentru Cercetare, Dezvoltare şi Inovare (CCCDI, unde este președinte în exercițiu), European Science Advisors Forum (ESAF) sau Institut de la Francophonie pour l’education et la formation (IFEF).

Sunt bucuros să îl felicit pe domnul prorector conf. univ. dr. Mădălin Octavian Bunoiu pentru înalta distincție acordată de Președintele României, ca recunoaștere a valorii contribuției sale în proiectele educaționale din spațiul francofon. Este o recunoaștere deplină pe care colegul nostru o primește pentru întreaga sa viață profesională, dedicată educației și cercetării.”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.