Skip to main content

Lucrările de înlocuire a rețelelor de termoficare, realizate în proporție de 70%!

Continuă lucrările de înlocuire a rețelelor primare și secundare de termoficare din Timișoara! Procentul de realizare a lucrărilor este de 70%, unele tronsoane fiind finalizate, iar altele în curs de execuție.

Lucrările au început efectiv în primăvara anului trecut, iar obiectivul proiectului este reabilitarea a 9.067 m rețele termice primare și a 20.095 m rețele termice secundare.

40 de bazine olimpice de apă aproape fiartă – acestea sunt pierderile pe care le eliminăm prin retehnologizarea a 29 de kilometri de rețea. Am înlocuit peste 20 de kilometri deja. Lucrările avansează susținut, chiar și cu întârzierile la furnizarea de materiale. Cea mai mare parte a conductelor trebuia să vină din Ucraina. Mai avem un proiect la care lucrăm momentan pentru a schimba încă 3 kilometri în zona centrală și în Lipovei. Toate aceste investiții susținute din fonduri europene le facem pentru a eficientiza sistemul centralizat de termoficare, un sistem care poate și trebuie să devină o alternativă reală și fiabilă la sistemul individual de termoficare, în contextul prețurilor din ce în ce mai mari la combustibili. Ne cerem scuze pentru deranjul cauzat”, transmite viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău.

Zonele de lucrări de reabilitare a traseului de rețea termică primară:

-Obiect 1 – Magistrala 2 x Dn 1000 (străzile Cercului, Miloia, Mureș, Traian Vuia până la intersecția cu str. Mareșal Averescu);

-Obiect 2 – Magistrala 2 x Dn 600, str. Traian Vuia (tronsonul cuprins între str. Mareșal Averescu și bd. L. Rebreanu);

-Obiect 3.3 – zona Universității (bd. Vasile Pârvan, str. Traian Lalescu, incinta Fac. Mecanică până la bd. M. Viteazul, str. Sf. Rozalia, str. Filaret Barbu până la intersecția cu str. V. Madgearu);

-Obiect 4.1 – zona Bucovina (străzile Bucovina, Liege, Dej );

-Obiect 4.2 – zona Baba Dochia (Piața Romanilor, str. Ștefan cel Mare, Piața Aurel Vlaicu, str. Mitropolit A.Sterca-Șuluțiu și str. Soarelui).

-Obiect 5 – zona Olimpia – Aleea F.C Ripensia.

Lucrări de reabilitare a traseului de rețea termică secundară se efectuează în zonele aferente punctelor termice: PT 82, PT69, PT88, PT63, PT10A, PT10B, PT86, PT89, PT52, PT84, PT98, PT40, PT41, PT37, PT36, PT75, PT22, PT45A, PT Păltiniș, PT21, PT 6, PT7C, PT72, PT45 si PT35.

Lucrările de retehnologizare constau în:

-lucrări termomecanice de înlocuire a conductelor (tur-retur) amplasate subteran în canale termice cu conducte în sistem legat preizolat;

-înlocuirea vanelor de secționare și de racord de pe traseul magistralelor de termoficare; realizarea unui sistem de monitorizare a stării izolației conductelor; 

-lucrări de construcții (cămine, puncte fixe etc.),

– realizarea unui sistem de monitorizare a stării izolației conductelor; echilibrarea rețelelor termice de încălzire;

– construire cămine de secționare pe rețele secundare, astfel încât în caz de avarii să nu fie afectate toate blocurile alimentate pe aceeași ramură ce pleacă din punctul termic, construire cămine de branșament;

– înlocuirea armăturilor de secționare, racorduri, montare goliri și racordare radier cămine de vane existente sau nou construite la canalizarea orașului.

– refacere a zonelor afectate de lucrări. 

Valoarea totală a proiectului este de peste 160 de milioane de lei, iar termenul limită de finalizare fiind 31 decembrie 2023.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.