Skip to main content

Lovitură pentru administraţia Fritz! Primăria a pierdut definitiv procesul cu Curtea de Conturi, care a descoperit zeci de ilegalităţi

unor contracte din bani publici, achitarea unor facturi pentru servicii care nu au fost prestate niciodată, sau decontarea unor lucrări fără documente justificative.

Acestea sunt doar câtvea dintre neregulile descoperite de inspectorii Curţii de Conturi, după ce au verificat activitatea Primăriei Timişoara, din anul 2021.

Reaportul care numără 200 de pagini pline cu ilegalităţi comise de administraţia Fritz, a fost contestat de Primăria Timişoara, care însă a pierdut, rând pe rând, toate procesele.

Acum, a venit şi sentinţa magistraţilor de la Curtea de Apel Timişoara, care au judecat recursul făcut de administraţia locală.

“Solutia pe scurt: Respinge recursul declarat de recurenţii-reclamanţi MUNICIPIUL TIMIŞOARA PRIN PRIMAR, PRIMARUL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA şi CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA, împotriva sentinţei civile nr. 257/22.03.2023, pronunţată de Tribunalul Timiş în dosarul nr. 3759/30/2022, în contradictoriu cu intimaţii-pârâţi CURTEA DE CONTURI A ROMÂNIEI şi CAMERA DE CONTURI TIMIŞ. Fără cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată azi, 28.09.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre  859/2023  28.09.2023”, se arată pe site-ul Curţii de Apel Timişoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.