Skip to main content

Licitaţia cu dedicaţie pentru modernizarea iluminatului public din Timișoara, trebuie reluată! CNSC cere refacerea caietului de sarcini

Decizie finală, în cazul licitaţiei de aproape trei milioane de euro, pentru modernizarea iluminatului public pe 64 de străzi din Timişoara.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor le-a dat dreptate societăţilor PPC Energie SA, Elby Energy Projects SRL, Flash Lighting Services SA şi Urbio Downstream care au reclamat condiţiile discriminatorii din documentaţia de atribuire.

Mai exact, conform contestatarilor, caietul de sarcini întocmit de Primăria Timişoara, pentru licitația lansată pe 23 ianuarie, ar fi fost făcut după chipul şi asemănarea Elba Com SA, companie apropiată de administraţia Fritz şi de USR.

Cele patru firme au reclamat şi standardele de calitate solicitate pentru corpurile de iluminat, care fie nu sunt valide în Uniunea Europeană fie sunt extrem de scăzute.

„Specificația tehnică de tensiune intrare 90-305 Vac este specifică aparatelor de iluminat echipate cu drivere propuse în Republica Populară Chineză, în afara Spațiului Economic European, deoarece acestea se comercializează în general în țări în care rețeaua funcționează la tensiunea nominală de 100 Vac”, se arată într-una dintre contestaţiile depuse.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a analizat mai bine de o lună toate problemele ridicate de cele patru firme, iar acum anunţă că Primăria trebuie să organizeze o nouă licitaţie, pentru care este obligatorie refacerea caietului de sarcini.

„CONSILIUL DECIDE:

Admite în parte, contestațiile formulate de PPC ENERGIE SA, ELBY ENERGY PROJECTS SRL, SC FLASH LIGHTING SERVICES SA și URBIO DOWNSTREAM SRL în contradictoriu cu autoritatea contractantă
MUNICIPIUL TIMIȘOARA prin achiesarea autorității contractate la criticile contestatorilor și cele cu privire la factorii de evaluare „Demonstrarea unei metodologii adecvate de prestare a serviciilor” și „Planificarea adecvată a resurselor tehnice și umane în corelare cu specificul și complexitatea activităților desfășurate în cadrul contractului” iar, pe cale de consecință, urmează a obliga autoritatea contractantă la remedierea documentației de atribuire cu respectarea prevederilor legale și a motivării aferentă prezentei în termen de 10 zile de la comunicare.

Respinge în rest, ca nefondate, contestațiile formulate de PPC ENERGIE SA, ELBY ENERGY PROJECTS SRL, SC FLASH LIGHTING SERVICES SA și URBIO DOWNSTREAM SRL în contradictoriu cu
autoritatea contractantă MUNICIPIUL TIMIȘOARA”
, se arată în Decizia CNSC.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.