Skip to main content

La Timişoara a început lupta contra poleiului! Primăria anunţă că a împrăştiat deja, peste 70 de tone material antiderapant

Primăria Timișoara anunţă că a luat deja primele măsuri pentru a preveni formarea poleiului și a evita îngreunarea traficului rutier.

Asta în condiţiile în care, în timpul nopţii temperaturile sunt cu minus, iar aseară a şi nins.

 Astfel, azi noapte s-a intervenit cu patru utilaje, pentru prevenirea formării poleiului, la toate intrările în oraș, pe poduri, în intersecțiile și pe arterele principale, unde a fost nevoie.

CITEŞTE ŞI: Două victime, în urma unui accident, pe o șosea din vestul țării! Una a rămas încarcerată. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Au fost împrăștiate aproximativ 73 de tone de material antiderapant, iar în prezent, carosabilul este umed, dar se circulă în condiții normale.

De asemenea, a fost aprobat Planul operativ de acțiune pentru situații de urgență, care include măsurile necesare pentru întregul sezon rece.

În funcție de condițiile meteo, în perioada de iarnă, operatorul Brantner Servicii Ecologice este pregătit să intervină cu 18 utilaje multifuncționale de capacitate mare, 16 utilaje multifuncționale de capacitate mică, 3 mini încărcătoare frontale, 10 încărcătoare frontale, 8 utilaje transport zăpadă, 2 autocisterne, 8 autoturisme control și 25 de mini freze de zăpadă.

În depozite se află deja un stoc de 1000 tone sare, 10 tone de clorură de calciu lichidă și 10 tone clorură de calciu solidă, iar aceste cantități vor fi completate în permanență.

“Vă reamintim că, în conformitate cu HCL 371/2007, art. 2, cetățenii, instituţiile publice, firmele, persoanele juridice şi asociaţiile de proprietari au obligația de a îndepărta zăpada şi gheața de pe trotuarele din faţa imobilelor şi clădirilor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, imediat după ninsoare. Aceștia au și obligația de a curăţa rigolele din faţa caselor sau magazinelor, de a îndepărta zăpada și gheața (țurțurii) de pe acoperişurile imobilelor, de pe burlane și de a atenţiona pietonii asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzătoare a perimetrului expus. Neîndeplinirea obligațiilor amintite anterior se sancționează contravențional”, transmite Primăria Timişoara.

Cei care vor să semnaleze probleme legate de deszăpezire şi combaterea poleiului, o pot face în secțiunea dedicată Salubrizării din aplicația de sesizări a primăriei.

CITEŞTE ŞI: Deputatul PSD, Alfred Simonis, îi arată pisica vicepreşedintelui CJT, Alexandru Proteasa: Se adună nori negri deasupra Moşniţei şi Consiliului Judeţean

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.