Skip to main content

Jaf din bani publici, pregătit de administraţia Fritz! Cât a costat în alte oraşe, aplicaţia pentru care Primăria Timişoara dă 300 de mii de euro?

Paște Fericit!

Marţi este ultima zi în care cei interesaţi îşi pot depune ofertele pentru realizarea unei platforme digitale a Timişoarei.

Este vorba despre o aplicaţie de turism, pe care firma câştigătoare trebuie să o finalizeze în 14 luni, adică mult după ce se va încheia anul în care oraşul este Capitală Culturală Europeană.

Iar suma pe care o alocă Primăria Timişoara prin Centrul de Proiecte, este de 1.260.504 lei plus TVA, ceea ce înseamnă aproximativ 300.000 de euro.

CITEŞTE ŞI: Răzbunare în stil mafiot! Cum a ales un bărbat din Timiş să îşi pedepsească soţia, cu care se certase?

Aplicaţii similare au toate oraşele mari ale ţării, doar că preţul plătit a fost chiar şi de 100 de ori mai mic.

În Cluj-Napoca, spre exemplu, de achiziţie s-a ocupat Consiliul Judeţean, care a plătit 3.500 de euro pentru platforma care oferă informaţii sub formă de text, imagini şi hărţi, despre obiectivele turistice, unităţile de cazare, restaurantele şi evenimentele culturale şi artistice din zonă.

De asemenea, turiştii pot afla programul farmaciilor, al spitalelor dar şi al mijloacelor de transport.

Primăria Oradea şi-a dorit o aplicaţie mai complexă şi interactivă, cu ajutorul căreia utilizatorii pot şi să îşi creeze trasee personalizate, în funcţie de interesele pe care le au şi pot trimite sesizări către autorităţile locale.

Iar pentru toate acestea a plătit 18.000 de euro, de aproape 17 ori mai puţin decât bugetul alocat de administraţia Fritz.

Însă, nu doar suma exorbitantă pusă la bătaie de Primăria Timişoara atrage atenţia, ci şi condiţiile restrictive pe care trebuie să le îndeplinească firmele interesate.

“În caietul de sarcini sunt prevăzute coduri speciale care trebuie folosite. Este ceva foarte specific. Adică trebuie să foloseşti neapărat un anumit cod, deşi poţi ajunge la acelaşi rezultat, folosind şi alte coduri. De altfel, întregul caiet de sarcini, care numără 140 de pagini este foarte special. Ca să nu mai spun că licitaţia a fost lansată pe 19 decembrie, într-o perioadă în care firmele interesate nu prea pot obţine de la ANAF şi de la Primării, actele necesare, pentru că sunt sărbătorile, ghişeele sunt inchise sau funcţionează în regim de avarie ”, a declarat pentru sursadevest, Silvia Terziu, antreprenoare din Timişoara, care a dezvoltat o aplicaţie similară, chiar pentru oraşul de pe Bega.

Anticipând nevoia unei platforme digitale în acest an, când Timişoara este Capitală Culturală Europeană, Silvia a realizat, cu ajutorul unei firme din Sibiu, Timisoara City App, pentru care a plătit 30.000 de euro.

A vrut să o ofere contra-cost Primăriei Timişoara, doar că nimeni nu a fost interesat nici măcar să afle suma cerută de Silvia Terziu. Nici primarul Dominic Fritz, pe care Silvia l-a anunţat personal, că aplicaţia ei este deja funcţională, nici angajaţii Centrului de Proiecte, care se ocupă de achiziţie.

CITEŞTE ŞI: Trafic infernal, la ieşirea din ţară! Ce le recomandă autorităţile, celor care pornesc la drum?

În plus, din comisia de licitaţie face parte şi reprezentata firmei care a dezvoltat aplicaţia Silviei Terziu.

„Am dovezi în acest sens. Doamna cu care am colaborat pentru aplicaţia Timisoara City s-a angajat la Centrul de Proiecte. Mă întreb: oare nu e conflict de interese?”, a mai spus Silvia Terziu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara anunță că sumele alimentate pe tichetele sociale pe suport electronic, destinate sprijinirii cuplurilor mamă–nou-născut aflate în situații de vulnerabilitate, pot fi utilizate până la data de 31 mai.
Incident șocant, în această seară la Timișoara! O tânără de 19 ani s-a aruncat în gol de la etajul unu al unui bloc, după o ceartă cu iubitul.
RETIM Ecologic Service S.A., în parteneriat cu ADID Timiș, anunță începerea primei campanii trimestriale pentru colectarea deșeurilor textile, din Zona 1 Timișoara. Utilizatorii casnici pot folosi această oportunitate pentru a se debarasa legal și gratuit de deșeurile textile din gospodărie. Campania se desfășoară în perioada 22 aprilie – 30 iunie 2025, în localitățile: Timișoara, Dumbrăvița, […]
Trei persoane au fost rănite după ce două mașini s-au izbit violent în municipiul Deva, la ieșirea din sensul giratoriu din Sântuhalm, spre Hunedoara.
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș, împreună cu Consiliul Județean Timiș, organizează o nouă ediție a Bursei Generale a Locurilor de Muncă, într-un format inedit… în aer liber.
Casieriile Aquatim și centrul relații clienți de pe strada Enric Baader nr. 11 din Timișoara vor fi închise în perioada 18-22 aprilie.

Alte articole

Paște Fericit!
Paște Fericit!
Paște Fericit!
Paște Fericit!
Paște Fericit!
Paște Fericit!
Paște Fericit!
Paște Fericit!
Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!
San Marco
RMN ImagisticAS
A fi om!
A fi om!
Forța Dreptei
MAXAGRO
Metal Doors – www.usidesiguranta.ro
iGard panouri de gard – www.igard.ro
ATC BAUDESIGN