Skip to main content

Investiții la Biblioteca Județeană din Timișoara! Va fi transformat complet spațiul din cadrul Bastionului!

Investiții importante la Biblioteca Județeană ”Sorin Titel”, în spațiile administrate în cadrul Bastionului Theresia.

Investițiile fac parte din planul de revitalizare al întregului Bastion. Acesta presupune refuncționalizarea încăperilor într-o manieră coerentă ce respectă obiectivele stabilite de la bun început: transformarea Bastionului într-un punct central de atracție, cu un specific de evenimente și activități din sfera cultural-artistică.

În plus, modernizările din ultimul an, realizate într-o abordare care să respecte moștenirea istorică, au permis accesul publicului la unul dintre cele mai importante obiective de patrimoniu ale județului.

Este vorba de realizarea unor lucrări de amenajare interioară și de achiziționarea unor dotări care includ obiecte noi, dar și confecționarea unor piese de mobilier și montarea acestora în spațiile bibliotecii. Totodată, vor fi recondiționate parte din dotările deja existente care se află într-o stare bună de folosire.

La Biblioteca Județeană „Sorin Titel” Timișoara există colecții speciale de documente, de presă și carte istorică ce vor fi expuse și accesibile mai ușor pentru utilizatori.

Spațiile care urmează a fi amenajate în momentul de față sunt disfuncționale și cuprind zone care nu pot fi utilizate. Mobilierul este învechit, iar multe componente sunt deteriorate.

Termenul de execuție și predare a lucrării este de patru luni, ordinul de începere fiind emis în urmă cu două zile.

Valoarea totală a contractului este de peste 712.000 de lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.