Skip to main content

Investiţie uriaşă, la Timişoara! Începe construcţia unui hub medical de 66 de milioane de euro

Ministerul Sănătăţii a deblocat proiectele pentru construirea de centre medicale destinate pacienţilor cu arsuri grave.

La nivel naţional, vor fi trei astfel de centre de mari arşi: în Bucureşti, Târgu Mureş şi Timişoara, iar valoarea totată a investiţiei se ridică la 400 de milioane de euro.

România ar urma să aibă, după finalizarea celor trei centre, 31 de paturi pentru pacienţii arşi grav, 20 de paturi pentru pacienţii intermediari şi 58 de săli de operaţie dedicate pacienţilor cu aceste patologii,

CITEŞTE ŞI: Arțari, ulmi sau pomi fructiferi, plantați în Timișoara! Continuă campania de amenajare a spațiilor verzi, începută încă din toamnă

La Timişoara, se va construi o clădire nouă, cu o capacitate de 58 de paturi pentru UPU-SMURD, 6 saloane pentru mari arși, 6 rezerve pentru arși intermediari și post-critici și 5 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă.

De asemenea, va fi şi o secţie de terapie intensivă, cu 27 paturi, un bloc operator cu 25 de săli de operație și un heliport.

Toate aceste secţii vor fi conectate prin pasarele, iar construcţia va avea 5 etaje şi va fi amplasată în locul parcării dintre Casa Austria şi Clinica de Ortopedie.

Construirea celor trei centre de mari arşi din România a fost aprobată în anul 2014, printr-o Hotărâre de Guvern.

Atunci, au fot prevăzute patru astfel de clinici: una la Timişoara, una la Târgu Mureş şi două la Bucureşti.

Timpul a trecut, iar în august 2020, Consiliul Judeţean Timiş a emis aautorizaţia de construcţie pentru centrul de Spitalul Judeţean Timişoara.

Acum, în sfârşit vor începe lucrările, iar banii provin din împrumuturi de la BERD.

„Încă 66 milioane de euro pentru sănătatea timișorenilor! Echipa Ministerului Sănătății, condusă de ministrul Rafila, a deblocat proiectele pentru construirea centrelor destinate pacienților cu arsuri grave. Proiectul de la Timișoara a fost inițiat de Prof. univ. dr. Dorel Săndesc, Managerul Spitalului Județean de Timișoara, încă din anul 2015. La începutul anului 2022, proiectele aveau un risc de neîndeplinire ridicat. Lucrările de construcție vor începe la începutul lunii iunie”, a anunţat astăzi, deputatul de Timiş, Alfred Simonis.

CITEŞTE ŞI: Ultima veste despre lărgirea drumului către autostradă, prin Dumbrăviţa! Când vom putea circula pe patru benzi?

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.