Skip to main content

Investiţie uriaşă, la Timişoara! Începe construcţia unui hub medical de 66 de milioane de euro

Ministerul Sănătăţii a deblocat proiectele pentru construirea de centre medicale destinate pacienţilor cu arsuri grave.

La nivel naţional, vor fi trei astfel de centre de mari arşi: în Bucureşti, Târgu Mureş şi Timişoara, iar valoarea totată a investiţiei se ridică la 400 de milioane de euro.

România ar urma să aibă, după finalizarea celor trei centre, 31 de paturi pentru pacienţii arşi grav, 20 de paturi pentru pacienţii intermediari şi 58 de săli de operaţie dedicate pacienţilor cu aceste patologii,

CITEŞTE ŞI: Arțari, ulmi sau pomi fructiferi, plantați în Timișoara! Continuă campania de amenajare a spațiilor verzi, începută încă din toamnă

La Timişoara, se va construi o clădire nouă, cu o capacitate de 58 de paturi pentru UPU-SMURD, 6 saloane pentru mari arși, 6 rezerve pentru arși intermediari și post-critici și 5 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă.

De asemenea, va fi şi o secţie de terapie intensivă, cu 27 paturi, un bloc operator cu 25 de săli de operație și un heliport.

Toate aceste secţii vor fi conectate prin pasarele, iar construcţia va avea 5 etaje şi va fi amplasată în locul parcării dintre Casa Austria şi Clinica de Ortopedie.

Construirea celor trei centre de mari arşi din România a fost aprobată în anul 2014, printr-o Hotărâre de Guvern.

Atunci, au fot prevăzute patru astfel de clinici: una la Timişoara, una la Târgu Mureş şi două la Bucureşti.

Timpul a trecut, iar în august 2020, Consiliul Judeţean Timiş a emis aautorizaţia de construcţie pentru centrul de Spitalul Judeţean Timişoara.

Acum, în sfârşit vor începe lucrările, iar banii provin din împrumuturi de la BERD.

„Încă 66 milioane de euro pentru sănătatea timișorenilor! Echipa Ministerului Sănătății, condusă de ministrul Rafila, a deblocat proiectele pentru construirea centrelor destinate pacienților cu arsuri grave. Proiectul de la Timișoara a fost inițiat de Prof. univ. dr. Dorel Săndesc, Managerul Spitalului Județean de Timișoara, încă din anul 2015. La începutul anului 2022, proiectele aveau un risc de neîndeplinire ridicat. Lucrările de construcție vor începe la începutul lunii iunie”, a anunţat astăzi, deputatul de Timiş, Alfred Simonis.

CITEŞTE ŞI: Ultima veste despre lărgirea drumului către autostradă, prin Dumbrăviţa! Când vom putea circula pe patru benzi?

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.