Skip to main content

Învață să salvezi o viață! Lecție deschisă de acordare a primului ajutor, în urma unui accident simulat, la Timișoara

Timișorenii, invitați duminică, 23 octombrie, între orele 15 – 17, în Piața Operei din Timișoara, unde va avea loc cea de-a doua ediție a Campaniei „Învață să salvezi o viață!”.

Această acțiune se desfășoară sub motto-ul „Viața are întotdeauna prioritate!” și are scopul de a responsabiliza pe participanții la trafic.

Ediția din acest an reunește un număr mare de parteneri: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat – Timiș, Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș, Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș, Penitenciarul Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, VN Motorsport, Timișoara Bikers, Moto Aikon, Hells Angels, SpeCar Rally Team, Mihoc Rally Team, Gao Racing și Doctor de Permise.

În cadrul campaniei vor avea loc mai multe acțiuni de conștientizare a cetățenilor, precum exerciții de descarcerare a unui autoturism contorsionat, demonstrații de acordare a primului ajutor, lansare de carte despre acordarea primului ajutor în accidentele rutiere și discuții constructive cu polițiști, jandarmi, pompieri, motocicliști, piloți de rally și instructori auto.

Apoi, pe platoul din fața Operei, va fi pusă în scenă simularea unui accident rutier rezultat în urma coliziunii dintre un autoturism și o motocicletă. Participanții vor putea vedea un exercițiu de descarcerare al mașinii și primul ajutor acordat celor două victime din autoturism – roluri jucate de piloții timișoreni Sorin Mihoc și Sergiu Tirla (Gao) – și conducătoarei motocicletei, Sorana Cican, președintele Asociației Moto Aikon, toți transformați în „victime” prin efecte speciale de make-up realizate de Daniela Stănculete, campioană internațională la concursuri de profil.

După salvarea victimelor și transportarea acestora la ambulanță, vor intra în scenă polițiștii de la Biroul Rutier Timișoara, care vor începe investigațiile la locul accidentului, pentru a vedea cauza celor întâmplate; jandarmii vor asigura zona, iar polițiștii de penitenciar vor prelua „în arest” persoana vinovată de producerea accidentului.

Pentru că oricine poate fi oricând martor al unui accident rutier cu victime, organizatorii au pregătit pentru spectatorii evenimentului și demonstrații interactive de acordare a primului ajutor în caz de accident, desfășurate de paramedicii ISU Timiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.