Skip to main content

Interzis autobuzelor și camioanelor cu norme de poluare sub Euro 4! Primarul Timișoarei vrea să reducă nivelul noxelor din oraș

Timișoara a ajuns pe lista neagră a Comisiei Europene, privind poluarea, mai exact a concentrației de dioxid de carbon din aer.

În acest context, edilul orașului, intenționează să ia o serie de măsuri, printre care și interzicerea accesului în municipiu a autovehiculelor care poluează.

CITEȘTE ȘI: STPT anunță două linii de transport spre Ronaț: 5a și 5b! Vezi aici traseele

„Ei bine, a venit vremea să intervenim și asupra mașinilor! Știu că măsura este impopulară, dar ea trebuie luată, chiar dacă suntem în an electoral! Iar noi, ca oameni responsabili, punem mai presus de interesele noastre electorale și de orice altă natură, interesele orașului!  Așadar, chiar dacă depășirile pe care le avem nu sunt mari, după cum s-a văzut, NOI VOM INTERZICE CIRCULAȚIA ÎN TIMIȘOARA A AUTOBUZELOR ȘI CAMIOANELOR CU MOTOR SUB EURO 4!”, a scris primarul Timișoarei, Nicolae Robu, pe pagina lui de facebook.

Tot pentru reducerea poluării, edilul spune că a modificat geometria pe Calea Aradului, mai ales în intersecții.

Schimbările au dus la o fluidizare a traficului și, implicit, la reducerea cantității de dioxid de carbon degajat în aer.

Edilul spune că și alte proiecte, aflate în diferite stadii de implementare, vor duce la reducerea poluării.

Printre acestea se numără:

* construirea centurii auto ocolitoare

* construirea inelului 4

* construirea inelului 2

* modernizarea intersecțiilor

* construirea de noi poduri: Jiul, Isho, Solventul, Bobâlna

* construirea de noi pasaje pe sub / peste calea ferată: Pasajul Ronaț, Pasajul Solventul, Pasajul Baader, Pasajul Gheorghe Adam, Pasajul Behela

* modernizarea transportului public

* promovarea mașinilor nepoluante (electrice, cu hidrogen, hibride, high euro, etc)

* promovarea mijloacelor de locomoție alternative

CITEȘTE ȘI: Date de ultimă oră! Numărul bolnavilor de coronavirus a crescut din nou

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.