Skip to main content

Înotătorii Politehnicii Timișoara se pregătesc la Kranevo pentru noul sezon competițional!

Lotul de natație al Clubului Sportiv Universitar Politehnica Timișoara se află, timp de 10 zile, într-un stagiu de pregătire centralizat în stațiunea Kranevo, aflată în Bulgaria, la malul Mării Negre.

Înotătorii politehniști au parte de zile intense de pregătire, în perspectiva unui nou sezon important va începe în luna septembrie și care promite numeroase medalii naționale aduse Timișoarei.  

În total sunt 12 sportivi în stagiul centralizat din Bulgaria, pregătiți de Sabin Avram, antrenorul secției de natație de la CSU Poli.

Este un cantonament de început de sezon, prin care facem reacomodarea la efort. Revenim, treptat, la intensitatea și densitatea perioadei în care ne antrenăm zilnic și suntem în ritmul competițiilor naționale. Avem în vizor următorul sezon, în care primul mare obiectiv este calificarea la Campionatul European din bazin scurt, care va avea loc în luna decembrie, la Otopeni”, a declarat Sabin Avram, antrenorul secției de natație a CSU Politehnica Timișoara.

Cei 12 înotători de la CSU Politehnica Timișoara au parte de sesiuni intense de antrenament. Sunt programate, zilnic, câte două antrenamente. Unul dintre ele are loc în prima parte a zilei, timp de două ore, iar celălalt după-amiază, de aproximativ o oră și jumătate. O dată la două zile, înotătorii de la CSU Politehnica Timișoara fac câte un antrenament în sala de forță.

În plus, condițiile de recreere din timpul liber sunt excelente – plajă la aproximativ 50 de metri de locație, terapie cu aerosoli marini, briză, soare etc. Este o destinație preferată de pregătire centralizată nu doar pentru numeroase cluburi din România, dar și din alte țări europene. 

Conform calendarului competițional, începutul noului sezon de înot are loc în luna septembrie a fiecărui an și durează până în luna august.

În stagiunea recent încheiată, secția de natație de la CSU Politehnica a adus, la Timișoara, șase medalii la campionatele naționale și alte șase la Cupa României. În plus, în cadrul competițiilor naționale desfășurate în bazin scurt, au fost cucerite alte opt medalii. Totodată, CSU Politehnica Timișoara a fost reprezentată de Emil Dăncăneț la Campionatele Mondiale Universitare desfășurate în China, la Chengdu, care a făcut parte din lotul de natație al României.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.