Skip to main content

Inevitabilul s-a produs! Colterm a oprit căldura în Timişoara! Cei mai afectați sunt bolnavii internați în spitale

Situație gravă la Timișoara, unde societatea de termoficare a orașului a oprit furnizarea agentului termic.

Din cauza datoriilor uriașe pe care le are către EON, furnizorul de gaz a întrerupt alimentarea de astăzi.

CITEȘTE ȘI: Şase ore au luptat pompierii cu un incendiu provocat de o ţigară aprinsă aruncată la întâmplare

Cu gazul oprit și fără cărbuni, Colterm nu mai mare cum să producă agent termic, iar discuțiile purtate de Dominic Fritz cu alți furnizori, au fost sortite eșecului

“Am stat în negocieri cu ultimul furnizor de gaz, care până la urmă ne-a dat un răspuns negative, ceea ce înseamnă că moentan, Colterm nu are o companie care să vrea să furnizeze gaze naturale. Asta vine într-un context de criza de gaze la nivel european. Majoritatea companiilor spun ca nu au cantitățile necesare pentru a furniza constant. Sunt câteva companii care au spus ca pot furniza, dar cu plata în avans, pentru că și ei la rândul lor încearcă să cumpere gazul pe care îl găsesc pe piață și pot să ni-l furnizeze nouă. Dar, la prețurile actuale, de câteva milioane de lei pe zi, nu avem cum să semnăm un astfel de contract”, a anunţat primarul Timișoarei, Dominc Fritz.

Colterm are 53.000 de abonați casnici, ceea ce înseamnă aproape 200.000 de persoane afectate.

Dar, problemele cele mai mari sunt la spitalele din oraș, dat fiind că doar Victor Babeș și Maternitatea Odobescu au centrală proprie.

“Avem de vreo 12 ani, iar în urmă cu patru ani am renovat-o, am pus cazane noi. Este de mare capacitate și poate susține atât corpul medical, care duce activitatea medicală, cât și corpurile adiacente, adică dispensarul de tuberculoză, farmacia și imagistica”, spune Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara.

Celelalte unități sanitare rămân cu caloriferele reci, până când primarul Dominic Fritz va găsi o soluție.

CITEŞTE ŞI: PSD se opune majorărilor impozitelor şi gigacaloriei, la Timişoara!

 

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.