INEDIT! Timişoara va avea primul MUZEU VIRTUAL din ţară 

Capitala Banatului va înregistra o nouă premieră! Datorită unui proiect transfrontalier, Timişoara va avea un MUZEU VIRTUAL al oraşului. 

Proiectul în colaborare cu Politehnica Timişoara şi o asociaţie din Pancevo-Serbia, a fost aprobat pentru finanţare, iar în perioada următoare ar putea demara lucrările în acest sens.

Mai precis în cadrul acestui proiect se vor dezvolta aplicaţii pentru telefon şi tabletă, care vor putea să fie utilizate de turişti. De exemplu, aplicaţia va suprapune pe obiectivele istorice actuale fotografiile vechi şi vor putea vedea cum a arătat cândva acea clădire istorică, ori va putea să fie vizualizată o machetă în 3D a vechii cetăţii. 

Mai mult, pe vitrinele Infocentrului Turistic va fi realizată o proiecţie cu toate informaţiile din Timişoara, cu touch screen şi în regim permanent, ceea ce înseamnă că şi dacă Infocentrul este închis, pot fi accesate informaţiile care îi interesează pe turişti. 

Valoarea totală a proiectului este de 486.927 euro, din care Primăria Timişoara are asumată suma de 196.528 euro.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

VIDEO: Dominic Fritz, umilit de un puştan, de Ziua Naţională a României! Ce a putut să îi facă adolescentul?

După parada de 1 Decembrie, de la Timişoara, primarul oraşului, Dominic Fritz a vrut să facă o baie de mulţime.

Ziua Națională a României, sărbătorită și la Teatrul Național din Timișoara cu un spectacol premieră!

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara aniversează în această seară Ziua Națională a României, cu un spectacol premieră.

FOTO ŞI VIDEO: Paradă militară, elicoptere și prezentarea tehnicii din dotare, de Ziua Națională a României, la Timișoara

Mii de oameni au venit în această dimineață în centrul Timișoarei să vadă parada militară de 1 Decembrie.

Concert caritabil de Crăciun! Polițiștii locali, studenții Universității de Științele Vieții, elevi dar și artiști locali cântă ”Împreună pentru comunitate!”

Poliția Locală Timișoara împreună cu Departamentul Cultural al Universității de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara organizează Concert Caritabil de Crăciun.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.