Skip to main content

Incompetenţă sau rea voinţă? Administraţia Fritz blochează reabilitarea Ceasului Floral, pentru care a primit gratuit mecanismul şi proiectul tehnic

La aproape un an de când doamnele din Clubul Lions Diamond Timișoara au adunat fondurile necesare pentru repornirea Ceasului Floral, lucrurile sunt neschimbate.

Mecanismul de funcţionare a fost comandat, plătit şi livrat, iar ulterior, donat Primăriei Timişoara.

Însă, pentru a fi şi montat, erau necesare lucrările de reabilitare, iar proiectul realizat de fosta administraţie nu a fost agreat de actuala conducere a Primăriei.

Ca să pună lucrurile în mişcare, Ramona Olteanu, din partea Clubului Lions, s-a oferit să doneze municipalităţii şi un proiect nou.

La nivel declarativ, iniţiativa a fost bine primită de administraţia Fritz care, în realitate, pune beţe în roate proiectului.

„Pe lângă achiziționarea mecanismului, clubul și-a asumat și că va susține partea de proiectare. Ca să se poată implementa și ca să poată reporni ceasul se impune să facem această intervenție asupra lucrărilor de consolidare(…) Ca să ajungem la partea de proiectare, ne-am lovit de o birocraţie specifică Primăriei Timişoara, că aşa e la noi. Practic, în data de 28 august (2023 – n.a), am depus cererea pentru urbanism, urbanism pe care încă nu l-am primit. Am primit o solicitare de completări, undeva prin luna decembrie, dacă nu mă înşel, prin 12 decemmbrie, am transmis completările respective, s-au pierdut, am primit din nou o cerere de completări, am redepus completările şi, sperăm noi, că acum vom primi certificatul de urbanism”, a declarat Ramona Olteanu, pentru Sursa de Vest.

Ceasul Floral este un adevărat simbol al Timişoarei. Construit în anii ‘70, a reprezentat multă vreme un reper pentru turiștii care vizitau orașul de pe Bega.

Din păcate timpul și–a pus amprenta asupra mecanismului și ceasul nu mai funcționează. 

După nenumărate apeluri pentru reabilitarea Ceasului floral, acesta a fost transferat, în anul 2017, din patrimoniul SC Horticultura, în cel al Primăriei.

Ulterior au fost făcute toate demersurile pentru amenajarea şantierului, a fost eliberată şi autorizaţia de construcţie, au fost alocaţi şi banii necesari, însă lucrurile bat pasul pe loc..

Abia cand vom avea ac putem face demersurile pt donatie si pot incepe lucrarile efective

Eu credea ca pana in dec vom finaliya cu rubanismul si ac, pt a finaliya partea de proiectare astfel incat, in luna martie sa inceapa lucrarile efceitv

TERMEN OPTIRMIST – luna mai sa inceapa lucrarile

Construit în anii ‘70 ceasul a reprezentat multă vreme un reper pentru turiștii care vizitau orașul de pe Bega.

Din păcate timpul și–a pus amprenta asupra mecanismului și ceasul nu mai funcționează. 

După nenumărate apeluri pentru reabilitarea Ceasului floral, acesta a fost transferat, în anul 2017, din patrimoniul SC Horticultura, în cel al Primăriei.

Ulterior au fost făcute toate demersurile pentru amenajarea şantierului, a fost eliberată şi autorizaţia de construcţie, au fost alocaţi şi banii necesari, însă lucrurile bat pasul de loc.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.