Skip to main content

Incompetenţă sau rea voinţă? Administraţia Fritz blochează reabilitarea Ceasului Floral, pentru care a primit gratuit mecanismul şi proiectul tehnic

La aproape un an de când doamnele din Clubul Lions Diamond Timișoara au adunat fondurile necesare pentru repornirea Ceasului Floral, lucrurile sunt neschimbate.

Mecanismul de funcţionare a fost comandat, plătit şi livrat, iar ulterior, donat Primăriei Timişoara.

Însă, pentru a fi şi montat, erau necesare lucrările de reabilitare, iar proiectul realizat de fosta administraţie nu a fost agreat de actuala conducere a Primăriei.

Ca să pună lucrurile în mişcare, Ramona Olteanu, din partea Clubului Lions, s-a oferit să doneze municipalităţii şi un proiect nou.

La nivel declarativ, iniţiativa a fost bine primită de administraţia Fritz care, în realitate, pune beţe în roate proiectului.

„Pe lângă achiziționarea mecanismului, clubul și-a asumat și că va susține partea de proiectare. Ca să se poată implementa și ca să poată reporni ceasul se impune să facem această intervenție asupra lucrărilor de consolidare(…) Ca să ajungem la partea de proiectare, ne-am lovit de o birocraţie specifică Primăriei Timişoara, că aşa e la noi. Practic, în data de 28 august (2023 – n.a), am depus cererea pentru urbanism, urbanism pe care încă nu l-am primit. Am primit o solicitare de completări, undeva prin luna decembrie, dacă nu mă înşel, prin 12 decemmbrie, am transmis completările respective, s-au pierdut, am primit din nou o cerere de completări, am redepus completările şi, sperăm noi, că acum vom primi certificatul de urbanism”, a declarat Ramona Olteanu, pentru Sursa de Vest.

Ceasul Floral este un adevărat simbol al Timişoarei. Construit în anii ‘70, a reprezentat multă vreme un reper pentru turiștii care vizitau orașul de pe Bega.

Din păcate timpul și–a pus amprenta asupra mecanismului și ceasul nu mai funcționează. 

După nenumărate apeluri pentru reabilitarea Ceasului floral, acesta a fost transferat, în anul 2017, din patrimoniul SC Horticultura, în cel al Primăriei.

Ulterior au fost făcute toate demersurile pentru amenajarea şantierului, a fost eliberată şi autorizaţia de construcţie, au fost alocaţi şi banii necesari, însă lucrurile bat pasul pe loc..

Abia cand vom avea ac putem face demersurile pt donatie si pot incepe lucrarile efective

Eu credea ca pana in dec vom finaliya cu rubanismul si ac, pt a finaliya partea de proiectare astfel incat, in luna martie sa inceapa lucrarile efceitv

TERMEN OPTIRMIST – luna mai sa inceapa lucrarile

Construit în anii ‘70 ceasul a reprezentat multă vreme un reper pentru turiștii care vizitau orașul de pe Bega.

Din păcate timpul și–a pus amprenta asupra mecanismului și ceasul nu mai funcționează. 

După nenumărate apeluri pentru reabilitarea Ceasului floral, acesta a fost transferat, în anul 2017, din patrimoniul SC Horticultura, în cel al Primăriei.

Ulterior au fost făcute toate demersurile pentru amenajarea şantierului, a fost eliberată şi autorizaţia de construcţie, au fost alocaţi şi banii necesari, însă lucrurile bat pasul de loc.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.