Skip to main content

Începe vaccinarea cu doza 3 anti-COVID! Se vor folosi doar serurile Pfizer şi Moderna

Vaccinarea cu doza 3 anti-COVID începe marţi! Este decizia luată astăzi de autorităţi, din cauza numărului mare de infectări din ultima perioadă.

Se pot vaccina cu doza 3 cei care au cel puţin 6 luni de la rapel. Este si cazul celor care s-au imunizat cu AstraZeneca.

Având în vedere evoluția epidemiologică severă din România și necesitatea asigurării protecției maximale a cetățenilor împotriva maladiei COVID-19, membrii CNCAV au hotărât în unanimitate, pe baza datelor științifice disponibile, necesitatea administrării dozeide rapel, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARNmesager„, transmite CNCAV.

Vaccinarea se face la liber, adică fără programare în prealabil. 

Harta cu punctele de vaccinare se gaseste pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro la sectiunea programeaza-te.

Autoritatile recomanda ferm doza 3 celor din categoriile vulnerabile: între altele, persoanele peste 65 de ani sau cu boli cronice.

E recomandată şi celor cu risc de expunere mare – personal medico-social şi din învăţământ.

Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.
O delegație de oameni de afaceri din Japonia și reprezentanți români ai unor firme japoneze de renume au avut o întâlnire la CCIA Timiș, parte a vizitei oficiale a delegației nipone la Timișoara.
Într-un eveniment de succes, mai mulți antreprenori din vestul țării au fost invitați să se prezinte alături de copiii lor în cadrul workshop-ului cu tema Transferul de leadership între generații și nu numai.